in ,

Hivatalos: Gyurcsányék a háború és a szankciók oldalán állnak

HOLLIK ISTVÁN: A DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ JAVASLATA EGY TELJESÍTÉSI IGAZOLÁS

 

– Gyurcsány Ferencék továbbra is a háború és a szankciók pártján állnak – közölte lapunkkal Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója, miután hétpontos határozatot kíván az Országgyűlés elé terjeszteni a Demokratikus Koalíció. Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet elemzője pedig úgy vélekedett, hogy a DK a javaslattal meg akar felelni az Egyesült Államok véleményét visszhangzó brüsszeli elitnek.

 

 

– Ez a dokumentum nem más, mint egy teljesítési igazolás – fogalmazott a Magyar Nemzet megkeresésére Hollik István azzal kapcsolatban, hogy a Demokratikus Koalíció egy hétpontos határozati javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek. A Fidesz kommunikációs igazgatója kiemelte: a dokumentumból az olvasható ki, hogy teljesíteni kell a külföldi megbízóknak, és azt kell csinálni, amit mondanak.

– Teljesen világos, hogy Gyurcsány Ferencék továbbra is a háború és a szank­ciók pártján állnak – jelentette ki Hollik. Emellett a kormánypárti politikus kiemelte: a DK megpróbálja letagadni, hogy a szankciók, a fegyverszállítások és a háború pártján állnak.

– A hétpontos javaslatuk pedig nyilvánvalóvá tette, hogy nem kívánják megszavazni a kormánypártok békepárti határozatát – tette hozzá.

– A békepártiság kérdésében nincs változás a baloldalon, egyedül az LMP beszélt arról, hogy nem kell fegyvereket szállítani, a többiek egyértelműen a fegyverszállítás mellett állnak, a DK javaslatában pedig még csak gondolati szinten sem merült fel a békepártiság – erről már Nagy Ervin beszélt lapunknak. A XXI. Század Intézet elemzője szerint

a DK a javaslattal meg akar felelni az Egyesült Államok véleményét visszhangzó brüsszeli elitnek, másrészről pedig anyagi és politikai támogatást kaptak és a jövőben is remélnek azért, hogy a nemzetközi baloldali és progresszív politikai csoportok, illetve a globális üzleti körök érdekeit képviseljék Magyarországon.

– Éppen ezért megjósolható, hogy a háborúból való kimaradásért tett erőfeszítések és a béke érdekében dolgozó kormányt ebben a kérdésében sem fogják segíteni a parlamentben – vetítette előre a szakértő.

 

Emellett Nagy Ervin a DK hétpontos javaslatáról elmondta, hogy az ellenzék továbbra sem tud kilépni sem Gyurcsány Ferenc, sem pedig a saját árnyékából, ám úgy tűnik, hogy a Demokratikus Koalíció nem is akarja, hogy drámaian megváltozzon a baloldali politikai irány. – A télen folyt egy diskurzus arról, hogy a parttalan orbánozás, a putyinozás és a nyugati minták szolgai másolása nem viszi előre a baloldal szekerét. Ehelyett építkezésre és összefüggő, koherens, a többségi társadalom véleményére rezonáló politikai mondanivalóra lenne szükség, ám ezután beültek a most kezdődő parlamenti ciklus első napján az Országgyűlés padsoraiba, és ugyanott folytatják, ahol az ősszel abbahagyták – emlékeztetett a XXI. Század Intézet elemzője.

Mint hangsúlyozta, Gyurcsány Ferencnek jelenleg nem is érdeke a változás, hisz bármilyen megújulás az ő pozícióját veszélyeztetné.

– Ha bármelyik kis párt képes lenne releváns politikai alternatívát kidolgozni – amihez véleményem szerint jelenleg nincs elég intellektuális hátterük –, az a DK vezető helyzetét kérdőjelezné meg – jegyezte meg Nagy Ervin. Megfogalmazása szerint a változatlanság, a mondanivaló állandósága most Gyurcsányéknak kedvez, mivel a DK-nak a logikája az, hogy uralja a baloldalt.
Ahogy arról beszámoltunk, Dobrev Klára árnyékkormányának szóvivője, Kálmán Olga a szerdai árnyékkormányinfón arra a kérdésre, hogy támogatják-e a Fidesz–KDNP békepárti határozatát, közölte: a DK-nak saját javaslata lesz a témával kapcsolatban, ami, szavai szerint, az ország valós problémái­val foglalkozik majd.

Kálmán ugyanakkor nem volt hajlandó elárulni, hogy mit kifogásolnak a Fidesz–KDNP javaslatában. Másnap Arató Gergely, a Gyurcsány-párt országgyűlési képviselője közleményt adott ki, benne a DK hétpontos határozati javaslatával, amiben a békéről nem esett szó, helyette a szokásos baloldali szólamokat ismételték, miszerint a kormány felelős az inflációért, valamint szorgalmazták, hogy hazánk csatlakozzon az Euró­pai Ügyészséghez.

 

(Máté Patrik, magyarnemzet.hu)

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

Dolgozik a balos maffia – Bajnai embere különös megbízást kapott a baloldali váci önkormányzattól

Megszólalt az egészségügyi államtitkár: „Megvédjük a kamara által fenyegetett orvosokat”