in

Hivatalos: Georgia Meloni egy libsi, elárulta a nemzeti oldalt – Szövetség formálódik Meloniék és az Európai Néppárt között

Manfred Weber az Európai Néppárt és a tőle jobbra álló Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) közötti együttműködésről tárgyalt Rómában Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel és Berlusconival.

Mindenszo.hu kommentár: a legelején megmondtuk, hogy ebben a nőben nem lehet bízni és most tessék!

És még egy kis adalék Melonihoz:


Az Euractiv beszámol arról: Rómában folytatott tárgyalásokat egymással Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) elnöke és Giorgia Meloni olasz miniszterelnök, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) pártcsaládhoz tartozó Olasz Testvérek elnöke. A tárgyaláson részt vett a Néppárthoz tartozó Forza Italiát vezető Silvio Berlusconi és Antonio Tajani.

A lap szerint

a Néppárt és az ECR vezetése között szövetség formálódik a 2024-es európai parlamenti választás előtt.

Értesülések szerint Meloni szeretné elmozdítani a Néppártot az európai baloldal mellől, különös tekintettel az elmúlt hetekben kirobbant Katargate botrányra, ami az európai szocialista pártcsaládot sújtja.

Olasz források szerint a Néppárt és Meloniék közeledése már régóta zajlik, közösen választották meg például Roberta Metsolát az Európai Parlament elnökének egy éve, majd

Weber személyesen kampányolt a Meloni vezette jobboldal mellett

a tavalyi olaszországi választási kampányban.

Berlusconi szerint a találkozón megvitatták a legfontosabb európai ügyeket és megosztották aggodalmaikat. Tajani elmondta: Európa jövőjéről és kihívásairól beszélgettek.

Az Euractiv szerint a Néppárt és az ECR közeledésének egy nagy akadálya van még: Lengyelország, ahol a két pártcsaládhoz tartozó pártok, a Kaczynski fémjelezte Jog és Igazságosság (PiS – ECR) és a Donald Tusk-féle Polgári Platform (PO – EPP) küzd meg egymással az idén esedékes parlamenti választáson.

 

 

(vadhajtások)

 

Megy a prolihergelés – Hogy nem szakad le a pofája – Gyurcsány: a 2010 előtti évek a demokratikus, szabad, európai Magyarország évei voltak – Gyurcsány hazudik

Magyarságkutató Intézet: a vármegye egyidős a magyar állammal