in , ,

Hivatalos – Dollárbaloldal: a CIA-ig érnek a szálak

A baloldal választási kampányát tengeren túlról milliárdokkal támogató Action for Democracy kapcsolatrendszere egészen az amerikai titkosszolgálatig, a CIA-ig ér

A baloldal választási kampányát tengeren túlról milliárdokkal támogató Action for Democracy kapcsolatrendszere egészen az amerikai titkosszolgálatig, a CIA-ig ér – derül ki abból a jelentésből, amelyet a nemzetbiztonsági bizottság szerdán tett közzé. A jelek szerint az amerikaiak által támogatott kör kulcsszereplője a Bajnai Gordon, illetve Ficsor Ádám nevével fémjelzett DatAdat-csoport, amely gyakorlatilag levezényelte az ellenzéki kampányt.

 

 

 

A nemzetbiztonsági szolgálatok feltérképezték az Action for Democracy kötődéseit, és feltárták, hogy a szervezet kapcsolatba hozható a National Endowment for Democracy-val (NED), amelyet nyílt források gyakran úgy említenek, mint „a CIA hivatalossá tett megjelenése külföldön” – olvasható az Origó cikkében.

A NED az 1990-es évek végén fejezte be aktív magyarországi tevékenységét, amikor biztossá vált Magyarország NATO-csatlakozása.

„2014-ben a NED vezetősége úgy értékelte, hogy a magyar belpolitikai helyzet annyira aggasztóvá vált, hogy intenzív gondolkodási folyamat kezdődött a magyarországi tevékenységük újrakezdéséről.”

Amennyiben a szervezet az ismételt magyarországi megjelenés mellett dönt, úgy nem kíván magyarországi irodát nyitni, hanem magyar partnereket keres, akiken keresztül érvényesítheti céljait

– olvasható a nyilvánosságra hozott beszámolóban.

 

 

Ha ezen az optikán keresztül vizsgáljuk, még érdekesebb a NED-hez kötődő Action for Democracy tevékenysége. A Karácsony Gergely főpolgármester tanácsadója, Korányi Dávid által irányított szervezet mintegy hárommilliárd forinttal segítette a baloldal választási kampányát.

A jelentés szerint ugyanis a Márki-Zay Péter által életre hívott Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) 1,8 milliárd, a Demokratikus Koalícióhoz közeli Ezalényeg.hu kiadója, az Oraculum 2020 Kft. több mint egymilliárd, a DatAdat-cégcsoport közel 150 millió, a Gemius Hungary Kft. pedig mintegy hárommillió forintot kapott az Action for Democracy-tól.

 

 

 

 

Mint köztudott,

Bajnai és Ficsor is meglehetősen jó amerikai kapcsolatokkal rendelkezik.

Az általuk irányított cégekben szép számmal bukkantak fel amerikai szakértők.

A szoros tengeren túli kötődést támasztja alá egy, a Wikileaks által közzétett diplomáciai távirat is. A dokumentumból, amelyet a követség küldött Washingtonba – és amelyet a CIA-hoz, az amerikai védelmi minisztériumhoz és a külügyhöz is eljuttattak –, kiderül, hogy a Bajnai-kormány leendő tagjai közül az amerikaiak különös figyelmet szenteltek Ficsor Ádámnak – írja az Origó.

Az akkor titkosszolgálati miniszternek jelölt Ficsorról azt írták, hogy jó kapcsolatot ápol a nagykövetséggel,

és érdemesnek találták arra, hogy részt vegyen az amerikai külügyminisztérium külföldieknek szóló vezetői programjában (International Visitors Leadership Program, IVLP) is.

Ficsor mindössze öt hónapig volt titkosszolgálati miniszter. Az Index korábbi írása szerint a váratlan lemondás valódi oka az volt, hogy Ficsor – azután a pár hónap után, melynek során belelátott a magyar szolgálatok működésébe, és hozzáfért szenzitív anyagokhoz – elfogadta az amerikaiak meghívását, és kiutazott, hogy részt vegyen az IVLP-programban.

A 2010-es választások után nem sokkal egyébként maga Bajnai Gordon is Amerikába ment, hogy ott vállaljon el egy vendégelőadói pozíciót a washingtoni Johns Hopkins Egyetemen.

Bajnai Gordonról a saját környezetében is meg vannak győződve, hogy külföldről irányítják.

Bizalmasa, „régi harcostársa”, Gansperger Gyula a következő mondatokkal írta körül a volt kormányfőt: „Magyarországon alapvetően az egész ellenzék mozgása mögött – én azt gondolom – külföldi erők és finanszírozók állnak. (…) Ugye kik ezek az erők? Ugye egyik része ez a Soros-birodalom, fogalmazzunk így. A másik része azok a nagytőkés csoportok, Németország, Egyesült Államok főleg, akik itt szeretnék, hogyha befolyással rendelkeznének. Én azt gondolom, hogy ezeknek az embere a Gordon.”

 

 

Ahhoz, hogy a legutóbbi országgyűlési választásokat Amerikából befolyásolták, nem fér kétség. Ebben pedig minden jel szerint kulcsszerepe volt a Bajnai Gordon és Ficsor Ádám nevével fémjelzett DatAdat-csoportnak.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

  

 

 

 

További híreink:
Itt van még egy elmélet, miért kellett kivezetni a benzinársapkát: az EU megzsarolta a kormányt az EU-s pénzekkel??Orbán Viktor elindult rendet tenni a MOL-nál: a miniszterelnök meglátogatta a MOL igazgatósági ülésétA főpolgármester miatt most minden budapesti brutálisan fizethet: húsz százalékkal emelnék a temetkezési díjakatEzeknek elment az eszük: az EU újabb szankciós csomagot javasolt Oroszországgal szembenHoppá! Élesen kritizálta az olajembargót az Osztrák SzabadságpártMeghalt a 2006-os rendőrterror egyik áldozata – Nagy Lászlóra emlékezik Pilhál Tamás: megvakították, majd kiröhögtékTovább dagad a balhé – Dollárbaloldal: Halász János ÁSZ-vizsgálatot kezdeményezÍme a főpolgármester munkássága: több tízmilliárdos hiány a Fővárosi Csatornázási MűveknélNesze, MOL! – A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a MolraKötter Tamásnak elege lett: az iskolában semmi helye a politikának!Még hiszünk az EU-nak? Varga Judit: maradéktalanul, határidőre teljesítettük a Bizottsággal közösen lefektetett 17 magyar vállalástOrszágos bojkottot hirdetünk a MOL ellen! Hernádi Zsolt pedig távozzon a MOL éléről!SOHA többet nem vásárolunk a MOL-nál! Mi ez az átbaszás? Reggelre Zalaegerszegen és Balassagyarmaton is hirtelen mindenhol van benzin!!!! HOGYHOGY??Orbán Viktor: mostantól szankciós benzinárak vannak érvényben egész EurópábanOrbánnak üzent a volt szlovák kormányfő: nem Magyarországon van baj a jogállamisággal!

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

Bődületes hazaárulás történt – Varga Judit: a magyar baloldal ismét a magyar emberek ellen szavazott az EP-ben

Szarnak ezek a magyarokra – A magyar városvezetők még mindig várják von der Leyen válaszát