in ,

Hivatalos: csökkent a mélyszegénység Magyarországon – Videó

A baloldal az alamizsnáért sorban állókban, a jobboldal a lehetőségek megteremtésében hisz.

negative trend
A baloldal az alamizsnáért sorban állókban, a jobboldal a lehetőségek megteremtésében hisz. Az alamizsna kiszolgáltatottá, a lehetőség szabaddá tesz! – írta közösségi oldalán Fülöp Attila államtitkár, aki egy sikertörténetet osztott meg a követőivel. Mint írta: ezért eltökélt abban az Orbán-kormány, hogy továbbra is az esélyeket bővítse, ne a segélyeket!

„Elmentem a polgármester úrhoz, és azt mondtam neki, hogy nekem ne segélyt, nekem ne pénzt adjatok, nekem munkát adjatok és lehetőséget!” Ezt válaszolta a kérdésemre néhány hete egy tarpai közmunkásból lett vállalkozó, akit a kezdetekről faggattam – írta közösségi oldalán Fülöp Attila, a szociális ügyekért felelős államtitkár.

Fülöp leszögezte: Mező Rudolf a magyar–ukrán határ mellett fekvő településen mára több embernek ad munkát, végigjárta a vállalkozói létig vezető utat, becsülettel dolgozik a családjával. Mostanra a kapott esélyt megsokszorozta, hiszen nemcsak munkát ad másoknak, de feleségével nevelőszülőként lehetőséget is egy jobb életre családjukat nélkülöző gyerekeknek.

– A szegénységből sosem a segély jelenti a kiutat, hanem az önálló élet és a munka becsülete!

Hogy ez a politika helyes, azt jól bizonyítják az Európai Unió statisztikai hivatalának, az Eurostat adatai is, hiszen a mélyszegénységben élők aránya évekkel ezelőtt 23,4 százalék, azaz az egyik legrosszabb volt az unióban, mára ez 8,7 százalékra csökkent, amivel hazánk az első tízbe került! A szegénység csökkenését bizonyítja az is, hogy 2010 óta mostanra a bruttó minimálbér 73 500 forintról 167 ezer forintra emelkedett – sorolta az államtitkár.

 

Videó:

“…nekem ne segélyt, nekem ne pénzt adjatok, nekem munkát adjatok és lehetőséget!”

🔴 A baloldal az alamizsnáért sorban…

Közzétette: Fülöp Attila – 2021. április 23., péntek

 

(Nagy Orsolya, magyarnemzet.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Néző László a főpolgármesterről: nem csinál semmit!

Hahó, oltásellenesek! Ez nektek szól!