in

Hivatalos: az árnyékkormány megalakítása politikai kudarc, az emberek szerint az egész egy rakás sz-r

Itt a felmérés eredménye

Nem hozott áttörést az árnyékkormány felállítása, a Gyurcsány-politika választói megítélése az elmúlt hónapokban nem változott – állapítja meg legfrissebb kutatása alapján a Századvég Alapítvány. Az októberi közvélemény-kutatás eredményei szerint a magyarok közel háromnegyede (71 százaléka) inkább kedvezőtlen véleményt fogalmazott meg Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc árnyékkormányáról, míg a testületről pozitívan nyilatkozók aránya mindössze 22 százalékra volt. Kijelenthető tehát, hogy  az árnyékkormány megalakítása politikai kudarc: Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc sem az általuk kínált politikai alternatíva hitelességéről, sem a kormányzóképességükről nem tudták meggyőzni a magyarok döntő többségét. A baloldali árnyékkormány mögül nem pusztán a választók formális felhatalmazása, hanem a lakosság szimpátiája és bizalma is hiányzik

– összegzi a Századvég Alapítvány.

Az alapítvány szerint fontos leszögezni, hogy a bukott miniszterelnök politikájának alappillérei teljesen világosak a magyarok előtt. A gyurcsányi alternatíva tehát – amely jelentős gazdasági visszaeséshez, elszabaduló munkanélküliséghez, adó- és járulékemelésekhez, illetve a 13. havi nyugdíj és fizetés elvonásához vezetett – az árnyékkormány működésétől függetlenül is pontosan körvonalazható. Ennek kapcsán a Századvég felidézi, hogy bár Gyurcsány Ferenc 2005-ben ötéves adócsökkentési programot hirdetett meg (amelyet akkori pártja, az MSZP 2006-os választási programja is megerősített) a balliberális erők mégis eltörölték a családi adókedvezményt az egy- és kétgyermekes családok esetében, bevezették a vizitdíjat, a kórházi napidíjat, a felsőoktatási tandíjat, brutális áfaemelést hajtottak végre, valamint csökkentették a táppénz összegét, illetve befagyasztották a családi pótlékot.

 

Világosan látható tehát, hogy a jóléti intézkedésekre, illetve a gazdaság fellendítésére vonatkozó gyurcsányi víziókat – a baloldal hatalomra kerülése esetén – súlyos lakossági megszorítások, a kedvezmények megvonása, adóemelés és újabb közterhek bevezetése követi

 

– rögzítik a beszámolóban.

Aggályos továbbá az is – hangsúlyozzák –, hogy Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc az árnyékkormány felállítása során több olyan politikusnak is „árnyékpozíciót” juttatott, akik a 2010 előtti bukott baloldali politika emblematikus alakjai voltak. Vadai Ágnes, Varju László, Oláh Lajos és Arató Gergely ugyanis nem pusztán az árnyékkormány miniszterei, hanem Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején államtitkári pozícióban hajtották végre a jelenlegi DK-vezér politikai akaratát.

A korábbi választási partnereit viszont Gyurcsány tudatosan hagyta ki a testületből, egyértelművé téve ezzel azt, hogy a Demokratikus Koalíció immár nyíltan magának követeli a kezdeményezés jogát a baloldalon.

 

(magyarnemzet.hu)

 

  

 

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

Hát ez nem tartott sokáig: máris a bukás szélén táncol Liz Truss

Vége! A jászberényi náci megbukott – Feloszlatta magát a jászberényi önkormányzat –