in ,

Hiller ünneprontó módon becsicskította az MSZP-t – Beszólt a pártnak

Alapvető változások lesznek az MSZP-ben?

Hiller ünneprontó volt a munka ünnepén, szerinte ideje, hogy a szocik elkezdjenek dolgozni

Hillert István az MSZP választmányi elnöke arról beszélt a párt május elsején, a munka ünnepén tartott majálisán, hogy ideje dolgozni. Ezzel a mondatával szembemegy az eddigi 8 évben képviselt szoci mentalitással. Alapvető változások lesznek az MSZP-ben?

8 év és 7 választási után vereség után Hiller István kedden a Városligetben, az MSZP majálisán vezette fel az új koncepciót: ideje dolgozni, ki kell menni az emberek közé. Formabontó újítás lesz ez, amely bizonyára számos (kellemetlen) meglepetést fog tartogatni a szoci politikusoknak.

Május 1-jétől kezdjük ellenállásnak nevezni az ellenzéket”

– mondta Hiller. Hozzátette: tévedés, hogy vannak, akik azt gondolják, elég lesz 2021 novemberében összekalapálni az együttműködést. Ők az ellenállás ellenfelei – mondta.

Ezek szerint következnek az ÖSSZEFOGÁS újabb körei, már alig várjuk.

A választmányi elnök azt mondta, a magyar baloldal, a demokratikus oldal újjászervezése a feladat. Szerinte a baloldali politikusoknak nemcsak május 1-jén, hanem minden hétvégén az emberek között, az utcán kell lenniük. A választást értékelve azon véleményének is hangot adott, hogy Karácsony Gergely nélkül „a dolog tragikus lett volna” – írta az MTI a rendezvényről tudósítva.

Ezzel vélhetően el is bukta az újraválasztását, hiszen a szocik nem nagyon szeretnek dolgozni.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke a majálison szervezett fórumbeszélgetésen azt mondta, nem lehet, hogy az ellenzéket maga alá temesse a frusztráció a választási eredmény miatt, ki kell jönni a gödörből, az ellenállást nem lehet feladni.

Kunhalmi és Hiller az MSZP 2018-as majálisán.

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Az ellenzéki politikus szerint meg kell teremteni a baloldal egységét, a baloldalon nincsenek ellenségek. De nem mehet tovább úgy a baloldal, ahogy az elmúlt nyolc évben ment – jegyezte meg.

Kunhalmi Ágnes azonban hangsúlyozta: az összefogás önmagában „nem csodafegyver”, a helyesen megtett apró lépések politikáját kell követni.

(forrás: Bácskai Balázs, 888.hu)

ifjabb Lomnici – Hiányoznak a jogi alapjai az uniós költségvetésből járó források esetleges megkurtításának

Agyhalál egyenesen Brüsszelből – Juncker fejet hajt Marx előtt