in

Helyzet van Magyarországon: letisztult a kép, két nagy erő maradt

A kialakult helyzet új stratégiát sürget a kormányoldaltól és az ellenzékváltóktól is.

„A választási eredmények kapcsán érdemes még szót ejteni Karácsony Gergelyről. Ő az egyik legnagyobb túlélő a baloldalon. Lényegé­ben már minden összeomlott körülötte, akit csak tudott, elárult már egykori szövetségesei közül, de ő még mindig talpon van. Vitézy Dávid szerda este sikeresen elérte, hogy újraszámlálják az érvénytelen budapesti voksokat, ami okozhat még meglepetéseket a fővárosban.

Ugyanakkor ha Karácsony Gergely ezt is túléli, és az újraszámlálás sem hoz érdemi fordulatot, akkor rendkívül érdekes helyzet alakul majd ki Budapesten. Karácsonynak ugyanis a Fidesz vagy a Tisza Párt nélkül nincsen többsége a közgyűlésben, valakivel mindenképpen együtt kell működnie. Ha együttműködik Magyar Péterrel, az Magyarnak okoz komoly arcvesztést, a Fidesszel pedig teljesen kizárt a koalíciókötés. Karácsony egyébként már az interjúiban elkezdett udvarolni Magyar Péternek, sőt azt is nyilatkozta, hogy örül az ellenzéki paletta összeomlásának.

Magyarán azoknak a pártoknak az összeomlásán élvezkedik, amelyek pár nappal korábban még őt jelölték. Nem igazán erkölcsös magatartás, de Karácsony Gergely már csak ilyen. Azt reméli, hogy majd megenyhül Magyar Péter szíve, és majd támogatja őt a főváros élén. Ugyancsak hasonló gesztusokat tett Szabó Tímea is, aki már többször védelmébe vette a baloldal új reménységét.

Bármi is lesz tehát 2026-ig, egy biztos: gyökeresen új helyzet állhat elő, amiben a korábbi baloldali főszereplők már csak mellékzöngék lesznek, és egy új ellenféllel, egy új ellenzékkel kell majd szembeszállni.

A Fidesz innovatív párt, mindig megtalálja a megfelelő választ és stratégiát. Most még kapkodni sem kell, 2026 tavaszáig még rengeteg idő van.”

 

(Deák Dániel)

 


 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Hoppá! Elfogadták Dézsi Csaba András fellebbezését: újraszámolják a szavazatokat Győrben

A kutyapártos a Turult ugatja