in , ,

Helyzet van! Fokozott készültségbe helyezték a honvédséget

Helyzet van!

Utasítást adott a haderő készenlétének fokozására a honvédelmi miniszter szerdán. Szalay-Bobrovniczky szerint a lépésre azért van szükség, mert “korábban soha nem tapasztalt biztonsági kihívások érnek most bennünket”, mint például a szűnni nem akaró háború Magyarország közvetlen szomszédságában vagy az ország déli határait ostromló erőszakos illegális migránsok.

A lépés kapcsán a miniszter kifejtette, hogy ezekre a kihívásokra Európa minden állama reagál: az Egyesült Királyság a haderő mobilizációját jelentette be, Szlovákia rendkívüli állapotot rendelt el, Lengyelország fokozza a készenlétet ezért nekünk is fel kell vérteznünk magunkat. Hozzátette: békénk megvédése érdekében arra utasította Ruszin-Szendi Romuluszt, a Magyar Honvédség parancsnokát, hogy készüljenek fel a haderő készenlétének fokozására. Ez azt jelenti, hogy a katonák a következő hetekben, hónapokban többet, intenzívebben, nagyobb kötelékekben fognak gyakorlatozni az ország több pontján. Felgyorsul a kiképzés, több tartalékost hívnak be.

Mindezt családjaink, otthonaink védelme érdekében tesszük. Magyarország védelme a Magyar Honvédség feladata. Egy korszerű, a kihívásokra azonnal és hatékonyan reagáló honvédség biztosítja, hogy nyugodtak legyenek a nappalaink, békések az éjszakáink

– fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf, kiemelve: nekünk Magyarország biztonsága az első!

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Gajdics Ottó üzent Gyurcsánynak: figyelj, Feri, készülünk mi is!

Itt az igazság a KATA-tünciről – Gulyás Gergely: Gyurcsány Ferenc áll a tüntetések mögött