in , ,

Hé Sargentini! 5,5 millió magyar a kormány migrációs politikája mellett a 8 millió választóból!

KÉTHARMAD TÁMOGATJA A KORMÁNY MIGRÁCIÓS POLITIKÁJÁT

ELUTASÍTJUK A KVÓTÁT, IGÉNYELJÜK A KERÍTÉST

 

Hiába fogadta el az Európai Parlament a héten a Sargentini-jelentést, a magyar választók kétharmados többsége továbbra is támogatja a kormány migrációs politikáját – derül ki a Nézőpont Intézetnek a Magyar Idők számára készített közvélemény-kutatásából. A 2015. szeptember 15-én létesített határzár felállításának harmadik évfordulóján hat és fél millió magyar jó döntésnek tartja a kerítést, a kvótákat pedig még ennél is többen utasítják el.

A Nézőpont Intézet felmérése lényegé­ben így foglalható össze: a kormány migrációs politikájának támogatottsága három éve kiemelkedően magas szinten stabilizálódott. Más szóval a 2016-os népszavazási kérdést ille­tően még mindig egységesnek mondható a választókorú magyar népesség álláspontja.

A megkérdezettek 86 százaléka nem támogatja, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül telepítsen be Magyarországra nem magyar állampolgárságú személyeket, ellenkező véleményen mindössze 7 százalék van. A kvótaellenesek aránya állandónak mondható, a referendum óta folyamatosan 80 százalék felett van.

A menekültek kötelező betelepítésének támogatottsága Budapesten 14 százalék, azonban minden más társadalmi csoportban (a nemet, az életkort, az iskolai végzettséget és a településtípust vizsgálva) egytized alatt marad a kvóták támogatóinak hányada.

Az immáron három éve álló határkerítés felépítésével a megkérdezettek 56 százaléka teljes mértékben, 26 százaléka pedig inkább egyetért, tehát 82 százalék a kormánnyal azonos állás­pontot képvisel.

Ez azt jelenti, hogy a nyolcmilliós választókorú népességből 6,5 millió embert maga mögött tudhat a kormány ebben a kérdésben. 2015 nyarán ugyanez az arány még 50 és 60 százalék között ingadozott. Az őszi kerítés­építés heteiben emelkedett 70, majd azt követően 80 százalék fölé, azóta pedig ezen a szinten van.

A Fidesz–KDNP szimpatizánsainak 97 százaléka támogatja a kerítést, de a jobbikosok 94, és még a baloldaliak 57 százaléka is egyetért a határzár szükségességével. Összességében az ellenzéki pártok szavazóinak közel 70, az ismeretlen pártpreferenciájúak 80 százaléka osztja a kormány álláspontját ebben a kérdésben.

A kormány határpolitikájával a választók háromtizede nagyon, további 38 százaléka pedig inkább elégedett, összességében tehát a lakosság bő kétharmada a kabinet mögött áll ebben a kérdésben.

Vagyis nyolcmillióból 5,5 millió ember támogatja a kormánypártok migrációs politikáját. Az inkább elégedetlenek aránya 16, míg a nagyon elégedetleneké 10 százalék. Az elégedetlenek tábora is két részre oszlik, egyik fele túl kevésnek, a másik fele túl soknak tartja az eddigi lépéseket, derül ki egy másik kérdésre adott válaszokból.

A kormány eddigi, illegális határátlépésekkel szembeni intézkedéseit a válaszadók 66 százaléka megfelelőnek tartja, 12 százalék gondolja úgy, hogy túl keveset tett a magyar vezetés a határok védelméért, míg 14 százalék azoknak az aránya, akik túl szigorúnak tartják az eddigi lépéseket. Az első elégedetlen csoportban a Jobbik-szimpatizánsok, míg az utóbbiban a különböző baloldali pártok szavazói dominálnak.

(magyaridok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Sváby András csalásra építi fel a Napló c. műsorát – 70% volt a Sargentini szavazásnál a honlapján a NEM-ek aránya, most már 50-50%, és nem lehet szavazni

Bréking! – Allahu Akbart kiálltott, majd a tömegbe hajtott egy ámokfutó Franciaországban