in ,

Hazugok – Hatáskör miatt nem nyomoz a rendőrség – Szél és Hadházy szándékosan átveri a közvéleményt

A rendőrség hatáskör hiányában valóban nem nyomoz az MTVA székházánál történtek miatt

A rendőrség hatáskör hiányában valóban nem nyomoz az MTVA székházánál történtek miatt – reagált a BRFK vasárnapi közleményében a két pártonkívüli, az LMP-től elcsapott politikus, Szél Bernadett és Hadházy Ákos, valamint a balliberális média azon híreszteléseire, hogy a rendőrség ne foglalkozna a feljelentésükkel. A BRFK hangsúlyozza – amit képviselőként mind Hadházy, mind Szél természetesen tud, csak elhallgat -, hogy a képviselői feljelentésekkel a Központi Nyomozó Főügyészség foglalkozik hivatalból.
A rendőrség közleményében felidézi, nemrégiben „A rendőrség még meg sem kezdte a nyomozást a közmédiában történtek kivizsgálására”, illetve „A rendőrség még nem kezdte meg a nyomozást a közmédia épületében meghurcolt képviselők ügyében” továbbá „A rendőrség még nem nyomoz az MTVA-nál történtek ügyében” címmel jelentek meg írások egyes internetes hírportálokon. A cikkekben a rendőrséget bírálják amiatt, hogy a nyomozásokat még nem kezdte meg. A rendőrség leszögezi, hogy ezek a cikkek pontatlanok, és a hiteles tájékoztatás érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság az alábbiakat közli:

Az MTVA székháznál történtek miatt Szél Bernadett országgyűlési képviselő 2018. december 17-én Budapesten a Teve utcai Rendőrségi Igazgatási Központ Központi Panaszirodáján tett feljelentést. A rendőrség gyakorlata következetes, így minden esetben vizsgálja, hogy annak elbírálása hatáskörébe tartozik-e. Amennyiben hatáskörének hiányát tapasztalja, úgy a feljelentést átteszi a hatáskörrel rendelkező illetékes hatósághoz. Tekintettel arra, hogy a büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. tv. 30. § e) pontja alapján, a mentelmi joggal rendelkező személy sérelmére elkövetett hivatalos személy elleni erőszak esetében a nyomozás kizárólagos ügyészségi hatáskör, így a Budapesti Rendőr-főkapitányság a feljelentés áttételéről határozott és azt még aznap a Központi Nyomozó Főügyészség részére megküldte.

PestiSrácok.hu

(forrás:www.echotv.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Stabil agyhalál – A frissen felújított városházát rongálták meg ellenzékiek Szentendrén

Párizsi szilveszter – 99 felgyújtott autó