in , ,

Háttérhatalom – Soros György akkora filantróp, hogy a magyarok után az angolokat vette célkeresztbe

Soros György ismét beleütötte egy szuverén ország belügyeibe az orrát.

Soros György akkora filantróp, hogy a magyarok után az angolokat vette célkeresztbe

 

Soros György ismét beleütötte egy szuverén ország belügyeibe az orrát. Magyarország után Nagy-Britanniát is célkeresztbe vette. A bevándorláspárti agitátor a Mail on Sunday című konzervatív, vasárnapi brit lap online kiadásában megjelent cikkében reagált az őt ért kritikákra.

Az ügy előzményeként a The Daily Telegraph című konzervatív napilap a héten megírta, hogy Soros 400 ezer fontot (140 millió forintot) adományozott az általa létrehozott Nyílt Társadalom Alapítványon keresztül a Best for Britain kampányszervezetnek, amelynek meghirdetett célja az, hogy nyitva maradjon az Egyesült Királyság előtt a további EU-tagság lehetősége. A lap értesülése szerint

a Soros György által támogatott Brexit-ellenes brit szervezet hamarosan kampányt is indít a kilépési folyamat leállítására.”

Telegraph cikke nyomán a Mail-lapcsoport hétközi kiadása, a Daily Mail  „szennyes pénznek” minősítette a Brexitet ellenző civil szervezetnek Soros által nyújtott anyagi támogatást, majd jogosan követelte, hogy

Soros György takarodjon a brit belpolitikából.”

Soros a lap vasárnapi online kiadásának kommentárrovatában megjelent válaszcikkében leszögezi: soha nem titkolta, hogy ellenzi Nagy-Britannia kilépését az EU-ból, sőt az uniós tagságról 2016 júniusában tartott népszavazás idején is éppen a Mail on Sunday hasábjain fejtette ki nézeteit meglehetősen nyíltan.

Soros György a Brexitet tragikus hibának, a brit EU-tagságról tartott demokratikus népszavazást pedig végzetes tévedésnek nevezi.

Mi több, Soros szerint a tapasztalatok azt mutatják, hogy a népszavazásokon gyakran rossz döntések születnek (persze csak akkor, ha az éppen nem neki kedvez – a szerk.).

Az a tény, hogy a helyzet nem kielégítő, nem jelenti azt, hogy ne válhatna még rosszabbá. Nagy-Britanniában ez történt”

– áll többek között a cikkben.

A tőzsdespekuláns szerint nem elég pusztán megfordítani az EU-népszavazáson elért szavazatarányt, a bennmaradást pártolóknak a kilépésre voksolók nem egészen 52 százalékánál számottevően nagyobb többségre kell szert tenniük Európa meggyőzéséhez arról, hogy az unióval szembeni brit hozzáállás alapvetően megváltozott.

Soros György szerint e folyamat a megfelelő irányban halad. A kérdés az: miképp lehet lendületét annyira felerősíteni, hogy a következő hat-kilenc hónapban fordulópont legyen elérhető.

Az általa pénzelt Brexit-ellenes szervezet, a Best for Britain célja egybegyűjteni azokat az erőket, amelyek célja Nagy-Britannia benntartása az Európai Unióban, és e törekvésében e szerveződést „teljes szívemből támogatom” – fejeződik be Soros György írása az MTI szerint.

 

 

(forrás: Sümeghi Lóránt, 888.hu)

Szakértő: a visegrádi országok fontos szövetségest kaptak

NAGY A TÉT – A belgák fenyegetése megmutatta, mi az áprilisi választások tétje