in , ,

Hatalmas tömeg a Terror Házánál, rengeteg a fiatal – Orbán Viktor harcba hívta a szabad nemzetek európai szövetségét

Brüsszelben ma birodalmi indulókat játszanak, Brüsszelt ma azok uralják, akik Európai birodalmat kívánnak létrehozni, olyan birodalmat, amelyet nem választott vezetők irányítanak, hanem brüsszeli bürokraták

“Soha nem adjuk oda Brüsszelnek a hazánkat” – Orbán Viktor harcba hívta a szabad nemzetek európai szövetségét

 

Brüsszelben ma birodalmi indulókat játszanak, Brüsszelt ma azok uralják, akik Európai birodalmat kívánnak létrehozni, olyan birodalmat, amelyet nem választott vezetők irányítanak, hanem brüsszeli bürokraták – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján Budapesten, a Terror Háza Múzeum előtt. “Brüsszelből csak gyarmatokat igazgattak, de mi nem voltunk sem gyarmat, sem gyarmattartók, mi nem vettük el senki hazáját, de mi sem adjuk oda másnak a mienket” – üzente Orbán Viktor.

A kormányfő szerint a szabad nemzetek európai szövetségére van szükség és nem a birodalmi Európára. “Sorompóba kell lépni, és elő kell hívni azokat, akik a nemzetek Európájában hisznek, mint mi. Meg kell lengetni a szabad és erős Európa zászlaját. Utasítsuk el a globalizmus ideológiáját és támogassuk a hazafiasságot” – mondta a miniszterelnök.

 

“Akik európai birodalmat akarnak gyúrni, kivétel nélkül mind bevándorláspártiak. Azt akarják, hogy legyünk multikulturálisak, ők akarják megmondani, kikkel éljünk együtt. Ők a migrációt esélynek tekintik arra, hogy felváltsák a nemzetállamok Európai Unióját és birodalmat építsenek, olyan birodalmat, amely lepaktál a globális pénzügyi világgal. Ez lenne Soros György paradicsoma. Mi ugyanakkor hiszünk abban, hogy minden nemzet sajátos, a maga módján egyedi és egymással versengve, de egymást tisztelve és támogatva vagyunk erősek. Mi rajongunk a kultúránkért, hiszünk az erős családokban, kivételesnek tekintjük a hagyományainkat és történelmünket és mindenekelőtt szeretjük a hazánkat. A nemzeti érzéseinket bátorítjuk és szabadjára engedjük. Hazánkról semmiféle birodalom kedvéért nem fogunk lemondani” – szögezte le Orbán Viktor, aki egyúttal üzent is a nemzetek Európájában gondolkozó vezetőknek, hogy fogjunk össze és együtt harcoljunk a birodalmi törekvések ellen.

Orbán Viktor egyértelműsítette, a brüsszeli vezetők szándékosan nem éltek katonai erejükkel a migráció megállításához, szándékosan nem védték meg Európát. Ha mi képesek voltunk, ők is azok lehettek volna. Nem a képesség hiányzott, hanem az akarat – folytatta. A migrációval, multikulturalizmussal akarnak birodalmat építeni, olyan birodalmat, ahol a szólás- és sajtószabadság csak addig terjed, amíg őket visszhangozza.

 

Európa nagyságát, erejét és dicsőségét az egymással egyszerre versenyző és együttműködő nemzetállamok adták – fogalmazott Orbán Viktor ünnepi beszédében. Kiemelte: a nemzetek tisztelték egymás jogait, védték polgáraik érdekeit, jól tudtak együttműködni, és közösen részesültek a béke, a gyarapodás és a biztonság áldásaiban. Európa más, mint a többi kontinens, Európa a nemzetek hazája, és nem olvasztótégely – mondta. Orbán Viktor hangsúlyozta: Európát nem az öntudatos nemzetek, hanem a birodalomépítési kísérletek vitték tévutakra. A birodalomépítési kísérletek és kísérletezők felelősek a huszadik századi szörnyű háborúkért, a tengernyi szenvedésért és a virágzó Európa többszöri feldúlásáért is. A szocializmus, fasizmus és kommunizmus is birodalmi álmokat kergetett, ez a kísértés újra beveszi magát a lelkekbe – emlékeztetett.

 

A májusi európai parlamenti választások eldöntik, merre forduljon Európa szekere, és az európai népeknek jövőt kell választaniuk – hívta fel a figyelmet Orbán Viktor. Szerinte mi, magyarok sem maradhatunk csöndben. Ha bizonytalanul szólnak a harsonák, a legfontosabb és legigazabb ügy köré sem tudunk felsorakozni – mondta. A miniszterelnök hangoztatta: “válasszuk a függetlenséget és a nemzetek együttműködését a globális kormányzással és ellenőrzéssel szemben.

 

“Európa mi vagyunk. Mi európaiak maradtunk akkor is, amikor Jaltában eladtak, és 1956-ban cserben hagytak minket. Mi magyarok a nemzetek Európájához csatlakoztunk. Mi a hazában hiszünk, a hazának pedig nem alattvalói vannak, hanem fiai, a helytartókat pedig elzavarják” – üzent a birodalomépítőknek Orbán Viktor. Hozzátette, Európa most saját magát sodorja veszélybe, néhány év alatt lejtőre került és a bukás szélére sodródott.

A magyar nem szerencsejátékos fajta, nem hazardírozik a hazájával, nem szívesen bocsátkozik kétes kimenetelű kalandokba, ha kell, remény nélkül is tud harcolni, de jobban szereti, ha a hősiesség és a józan ész is az ő oldalán áll – nyomatékosította Orbán Viktor miniszterelnök, aki 1956-ról is beszélt. A kormányfő szerint az 1956-os szabadságharcosok ésszerű döntést hoztak: a szovjetek kivonultak Ausztriából, a magyar kommunisták egymást “bicskázták”, a szabad nyugati világ pedig buzdította a magyarokat, és segítséget ígért. “Egyik oldalon a biztos enyészet reménytelensége, a másik oldalon a többé vissza nem térő, utolsó lehetőség. Meg kellett próbálni, és meg is próbálták. Úgy, ahogy azt csak mi, magyarok tudjuk. Halált megvető bátorsággal, rossz vitáinkat magunk mögé hajítva, teljes egységben és tiszta szívvel. Jól mondta Faludy, 1956 nekünk nem emlék és nem történelem, hanem a szívünk és a gerincünk. A nagyság példáját kaptuk útravalónak” – mondta.

MTI fotó/Kovács Tamás

Orbán Viktor kiemelte, Európa legrégebbi nemzeteként állunk itt Európában, minden megszállót túléltünk. “A leghatalmasabb szovjet párttitkárok és minden megszálló azt akarta, hogy mi ne legyünk, de megmaradtunk, itt vagyunk, ez tőről metszett sikertörténet. A sok-sok mínusz kiadott egy pluszt. Szinte minden forradalmunk vereséggel zárult, de megmaradtunk, megőriztük a hazánkat. Igazi misztérium ez.”

Vezető kép: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

(Szarvas Szilveszter, pestisracok.hu)

Tóta W. Árpád olvasói fejjel lefelé lógatott Fideszesekről vízionálnak – Elképesztő mélységekben a HVG olvasói

Ákos: Liberális uralom van a kultúrában, ma a lázadást a konzervativizmus jelenti (VIDEÓ)