in ,

Hatalmas showműsor! Lemondott az Index új vezérigazgatója is

Öt munkanap után távozik az Index.hu Zrt. vezérigazgatója, Ződi Zsolt, aki korábban a szintén lemondott Pusztay Andrást váltotta a poszton.

Vezérigazgató nélkül működik tovább június 30-tól az Index.hu Zrt., miután kedden lemondott a múlt szerdán kinevezett vezérigazgató, Ződi Zsolt – számolt be az Index.

A szerkesztőség ugyanakkor értesült a hírről, amikor Bodolai László, az Index.hu Zrt-t tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány (MFA) kuratóriumi elnöke közleményt küldött a sajtó többi képviselőjének.

„Vezérigazgatói tisztségemről lemondok, de továbbra is hű olvasója maradok az Indexnek, melynek független tartalmait napi szinten fogom követni. Döntésem oka egyszerű: miután megismertem a cég pénzügyi helyzetét, arra jutottam, hogy egy ekkora szervezetre vonatkozó változtatások véghezvitele túl nagy feladat számomra. Sajnálom, ha esetleg Bodolai László barátomat ezzel most nehéz helyzetbe hoztam” – mondta Ződi, aki Pusztay Andrást váltotta a pozícióban.

Zavartalanul működik az Index
Bodolai László úgy fogalmazott, vezérigazgató nélkül, de továbbra is zavartalanul működik az Index.
– Sajnálom, hogy Zsolt barátom felmondott, de azt azért köszönöm neki, hogy még az elején jelezte, hogy nem tudja ellátni a tisztséggel járó kötelezettségeket. Az Index.hu Zrt. pénzügyi helyzetét illetően azt tudom mondani, hogy igyekszünk minél hamarabb tartós megoldást találni a fennálló cash-flow-problémára, szeretném ugyanakkor megjegyezni azt is, hogy ez nincs hatással az Index napi szintű működésére, a lap független tartalomgyártására – írta Bodolai.
Ződi személye múlt héten még garanciát jelentett
Bodolai Ződi Zsolt kinevezése után, a múlt héten így fogalmazott: „felkértem egy régi jogász barátomat, Ződi Zsoltot, akinek személye számomra garancia arra, hogy az Index továbbra is az ország legolvasottabb online híroldalaként független és hiteles tudjon maradni, hisz nincs másik.”

A portálnál zajló történések része volt az is, hogy Dull Szabolcs főszerkesztőt múlt hét hétfőn kitették a lap igazgatóságából, arra hivatkozva, hogy „belső döntéseket vitt a nyilvánosság elé”, főszerkesztői posztja ugyanakkor megmaradt.

– Nem látjuk még, mi következik az újságért és a szerkesztőség egységéért mindig kiálló vezérigazgatónk távozásából. Egyvalamit azonban biztosan tudunk, továbbra is ragaszkodunk a tartalmi függetlenséghez és a szerkesztőség érinthetetlenségéhez – kommentálta az Index.hu hasábjain Dull Szabolcs főszerkesztő azt, hogy lemondott Pusztay András, az Index vezérigazgatója, és a helyére Ződi Zsolt, a Magyar Tudományos Akadémia Jogtudományi Intézetének tudományos munkatársa érkezik. A balliberális lap főszerkesztője azt írta: a következő napokban egyértelmű biztosítékokat várnak, hogy „megmaradjanak azok az értékek, amelyek miatt az Index az ország legnagyobb, legolvasottabb lapja”.

(magyarnemzet.hu)

Oszd meg másokkal is!

Kövér László és Orbán Viktor iszonyatosan jó formában van! Kövér elvette a szót a nyivákoló Jakab Pétertől!

Ha ránéz erre az emberre, megszavazná polgármesternek?