in ,

Hatalmas balhé van – Itt a hangfelvétel! – Ujhelyi és Tóth szerint a DK ellopja az ötleteiket, Gyurcsány Orbán helyett őket akarja legyőzni

Miközben Gyurcsány Ferencéket bírálják, hogy el akarják hódítani a szavazóikat, és ellopják az ötleteiket, az MSZP vezetői egyértelművé teszik, hogy 2022-re ők akarnak az ellenzék vezető ereje lenni

Miközben Gyurcsány Ferencéket bírálják, hogy el akarják hódítani a szavazóikat, és ellopják az ötleteiket, az MSZP vezetői egyértelművé teszik, hogy 2022-re ők akarnak az ellenzék vezető ereje lenni — derül ki a Magyar Nemzet birtokába jutott felvételből, amelyet délután közzétett a Hír TV. Az egyik aktivista által rögzített hanganyag a szocialisták kampányeligazításán készült március végén. Ezen többek között szó esik arról is, hogy az LMP százezres szimpatizánsi körét a párt egykori tagjával, Jávor Benedekkel kell elhódítani.

 


„Kedves barátaim, kedves elvtársak!” – így köszöntik a mintegy kétszáz aktivistát, hálózatszervezőt és egymást az MSZP vezetői azon a március 29-én, az Általános Vállalkozási Főiskolán tartott megbeszélésen, amelyen elsősorban az európai parlamenti (EP), illetve az önkormányzati választással kapcsolatos kampánystratégiát vitatták meg. A csaknem négyórás eseményen az egyik aktivista által készített, és a Magyar Nemzethez eljuttatott hangfelvétel tanúsága szerint

a balliberális ellenzéki oldalon hiába hangoztatják az összefogás és az együttműködés szükségességét, valójában öldöklő küzdelem zajlik a felek között az elsőségért.

Ez derül ki Tóth Bertalan szavaiból is, aki az ellenzéki pártokat, leginkább pedig a DK-t okolja azért, hogy nem valósult meg a „progresszív baloldal” közös EP-listája. Az MSZP elnöke az aktivistáknak, hálózatszervezőknek kijelenti:

látnotok kell, hogy az ellenzéki pártok sajnos visszatértek az április 8. előtti stratégiájukhoz, hogy az európai parlamenti választást arra akarják felhasználni, hogy újra az ellenzéken belül is saját pozíciójukat javítsák.

A DK-val kapcsolatban pedig úgy fogalmaz, hogy

személyesen tárgyaltam Gyurcsány Ferenccel, de sajnos nem a közös érdeket láttam. Mert azért lássuk be, egyáltalán nem lett volna mindegy, hogy az európai parlamenti választás után a Jobbik lesz a legerősebb ellenzéki párt, vagy a baloldal lett volna a legerősebb ellenzéki erő.

Tóth Bertalan – Fotó: Horváth Péter Gyula/PS

Tóth Bertalan szerint

megint az a belső indíttatása a Demokratikus Koalíció elnökének, hogy az MSZP-t kell legyőzni. Tehát egész egyszerűen nem tud letenni erről a szándékáról, hogy minket kell legyőzniük, több mandátumot szerezni, nagyobb százalékú támogatást.

A MSZP elnöke ezután csípős megjegyzést tesz a DK teljesítményére, mondván,

lássuk be, április 8-án azért elég nagy bukta volt az ő jelöltjeikkel …a választáson alig érték el az öt százalékot. És ahol demokratikus koalíciós jelölt volt, ott a jobbikos jelölt erősebb volt, és sajnos a baloldali szavazók jobbikos jelöltre szavaztak.

Ujhelyi a híveknek: ti nyeritek meg nekünk a választást!

„Sziasztok, harcos csapat! Ti vagytok, akik megnyeritek nekünk a választást” – ezekkel a szavakkal próbálja meg hangulatba hozni a megjelenteket Ujhelyi István. Az MSZP EP-kampányának vezetője ugyancsak kiosztja Gyurcsány Ferencéket. Mint mondja,

nem tudom, láttátok-e, bármit csinálunk, másnap a Demokratikus Koalíció követő üzemmódban ugyanazt csinálja. Mi bejelentjük reggel az aláírást Európáért, és aznap este Dobrev Klára élő videóban ugyanazt bejelenti. Szóról szóra ugyanazt. És tudom, hogy én mit jelentettem be. Mert Brüsszelben voltam, és találkoztunk aznap. Mi bejelentjük a minimálbért, európai minimálbérnek a programját, másnap sajtótájékoztatón…. Ezt fogják csinálni. Rendben. Legitim politikai törekvés egymás szavazóbázisának elhalászása. De, ugye, ez azt jelenti, hogy helyi szinten, ahogy tudjátok, a mi szavazóink szoktak mérlegelni, hogy most demokratikus koalíciósokat vagy az MSZP-t válasszam. Rengeteg ilyen ingadozó szavazó van. Elképesztően rá kell hajtani, hogy hűség, MSZP-hez való tradicionális választónak minősítsük. Ide szavazzon ránk, ne menjen el máshova.

Ujhelyi István – Fotó: Horváth Péter Gyula/PS

De Ujhelyitől megkapja a magáért az LMP is, mondván, „teljesen zavaros”, hogy a párt mit képvisel, de a közvélemény-kutatók szerint azért van még mindig három-négy százalék körüli támogatottságuk, mert az emberek azt hiszik, hogy a tévében „reggeltől estig szereplő” Hadházy Ákos és Szél Bernadett még mindig az ő politikusuk. Ujhelyi szavaiból kiderül, hogy az LMP szavazótáborát a párt korábbi arcával, képviselőjével, a jelenleg párbeszédes Jávor Benedekkel szólítanák meg, „merthogy itt egy százezres tömegről beszélünk”. Az elhangzottak alapján Jávornak kifejezetten olyan helyekre szerveznek majd rendezvényeket, ahol az LMP támogatottsága még számottevő, azaz Szegedre, Pécsre, illetve Budapestre. Ujhelyi szerint „Bencének… az a dolga, hogy egy más, eddig ránk nem szavazó választói réteget hozzon be a közös listára.”

Forrás: Magyar Nemzet/Hír TV; Vezető kép: Horváth Péter Gyula/PS

(pestisracok.hu)

Agyhalál – Bangóné: „Szeretek négy lábbal a földön állni!” – Gratulálunk mind a 4 lábához!

Orbán Viktor továbbra sincs elszigetelve – Orbán Viktor Brüsszelben tárgyal