in

Hat, kórházban kezelt fertőzöttnek súlyos az állapota

Péntektől egy stúdióból, online tartja szokásos napi sajtótájékoztatóját a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs

Péntektől egy stúdióból, online tartja szokásos napi sajtótájékoztatóját a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs – jelentette be Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár csütörtökön, Budapesten.

A kommunikációs akciócsoport vezetője kiemelte: a vírus Magyarországon mindenhol jelen van, ezért van szükség az óvintézkedésekre.

A virtuális sajtótájékoztatók meghívottjainak körét kiterjesztik. A kérdéseket is online várják, a [email protected] címen – közölte az államtitkár.

Hat súlyos állapotban lévő embert kezelnek intenzív osztályon koronavírus-fertőzés miatt – közölte az országos tisztifőorvos csütörtökön a sajtótájékoztatón.

A koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs tájékoztatóján Müller Cecília megerősítette, jelenleg 73 fertőzöttet tartanak nyilván Magyarországon. Hozzátette: az országban mindenhol vannak megbetegedések.

Mint mondta, a csoportos megbetegedések szakaszában „vagyunk, hogy mikor lépünk be” a tömeges megbetegedések időszakába, azt nem tudni. Hangsúlyozta: minden ember felelős viselkedése kell ahhoz, hogy ezt a lehető leginkább késleltetni tudják.

A tisztifőorvos kitért arra is: Magyarország a kezdetektől az Egészségügyi Világszervezet (WHO) eljárásrendje szerint végzi el a gyanús esetek kivizsgálását.

(demokrata.hu)
Oszd meg másokkal is!

Van különbség! A Hír Tv a Szent László kórháznak, a 444 és az index pedig magának gyűjt pénzt

Román vezető lap: Magyarország jelentette be Európa legbátrabb gazdasági intézkedéseit