in

Hát elkezdődött – Irán drónokkal támadja Izraelt

Ez baj

 

Izraeli tisztviselők jelentése szerint Irán 185 drónt, 110 ballisztikus rakétát és 36 cirkálórakétát lőtt ki az éjszaka – írja a New York Times.

Megdöbbentő videón, ahogy rakétákat és drónokat lőnek le Jeruzsálem légterében, miközben üvöltenek a szirénák
A BBC és a CBN is közölt egy-egy rövid videót, amin az látható, ahogy Irán megtámadta Izraelt, Jeruzsálem légterében különféle rakétákat és drónokat lőnek le, miközben szirénaszó hallatszik.

 

Biden határozott üzenetet küldött Iránnak – az USA vasszigorral fog lecsapni, ha kell

Rövid, ám annál velősebb nyilatkoztatott adott ki Joe Biden az Izraelt ért támadás kapcsán. Az amerikai elnök leszögezte, hogy a lehető leghatározottabban elítéli a támadásokat, amelyet „Irán – és a Jemenből, Szíriából és Irakból kiinduló megbízottjai” indítottak.

 

Reagált a magyar kormány Irán éjjeli támadására

Szijjártó Péter ismertette a magyar kormány álláspontját, kemény üzenetet küldött, leszögezte többek között, hogy Magyarország határozottan elítéli az Izrael ellen indított rakétatámadást.

 

 

Közben Irán egészen arcátlan ajánlatot tett Izraelnek

Irán szerint az egész ügy lezártnak tekinthető, hogyha Izrael nem válaszol a támadásra. Teherán keményen figyelmeztette Washingtont, hogy maradjon ki ebből a konfliktusból.

 

 

Irán máris megindokolta a megfelelő ENSZ-cikkellyel, hogy miért is volt jogos Izrael megtámadása

Irán az ENSZ Alapokmányának jogos önvédelemről rendelkező 51-es cikkelyével élt, ennek keretében mért csapást Izrael területére – közölte a teheráni külügyminisztérium a Telegram-oldalán vasárnapra virradóra.

 

 

A rakétákat elfogták

A légvédelem ellenrakétái elfogták az Izraelre kilőtt több tucat iráni ballisztikus rakétát – jelentette az izraeli 12-es televízió magas rangú izraeli tisztségviselőkre hivatkozva, egy meg nem nevezett vezető tisztviselő azt nyilatkozta, hogy Izrael jelentős választ ad majd az iráni támadásra.

 

 

Irán szombat este megkezdte az Izrael elleni támadást, több tucat drónt indítottak, amelyek órákon belül a megtámadott ország területén lehetnek – írja a The Times of Israel.

Benjamin Netanjahu, Izrael miniszterelnöke azt nyilatkozta, hogy hazája készen áll az iráni támadásra. Immár több tucat repülőgép járőrözik az izraeli légtérben. A CNN beszámolója alapján már Daniel Hagari, az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szóvivője is megerősítette az iráni támadást. Közölte, hogy az IDF azon fog dolgozni, hogy a lehető leghamarabb elfogja a célpontokat. A CNN szerint az iráni állami média azt közölte, hogy ez már az iráni válaszcsapásnak számít. Teherán ugyanis válaszcsapást ígért azután, hogy Izrael légi csapással végzett Damaszkuszban az Iráni Forradalmi Gárda egyik parancsnokával.

Az Al jazeera szerint a Forradalmi Gárda közleményt adott ki, amelyben arról írnak, hogy drónok és rakéták bevetésével hadműveletet indítottak,

válaszul Izraelnek arra, hogy célba vette az iráni konzulátust Szíriában”.

Joe Biden az éjszaka folyamán nemzetbiztonsági vezetőkkel találkozott a válságszobában – közölte a Fehér Ház.

 

 

(Mandi)

 

 
 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!


 

     


Orbán Viktor Marokkóban: béke kell! + videó

Így néz ki most Budapest – A főváros kellős közepén, az Örs vezér terétől pár száz méterre található a Terebesi-erdő