in ,

Harmadik oltáson voltunk – Hatalmas tömeg, fantasztikus szervezés, példás összefogás!

Sorban állás közben fogja fel az ember, hogy mi történik a világban….

Mindenki próbálja élni a hétköznapjait, de néha megtorpanunk, körbenézünk és akkor értjük meg, hogy ezek bizony ismét történelmi idők. És most történik. Velünk.

Egy év alatt több millió ember halt megy egy világszerte pusztító vírusban, és ez akkor is így van, ha van pár szerencsétlen, aki ezt tagadja. Megint másik kérdés, hogy kik szabadították rá a világra ezt a szörnyűséget, és kik oldják meg a problémát: ugyanazok. Mint mindig. De most nem erről akartunk írni.

Harmadik oltásra mentünk, a Délpestibe. Este. Hidegben. Ha regisztrálunk, akkor csak a város másik végében van hely, és az bizony Kamu Geri Budapestjén merő káosz, főleg idős hozzátartozóval.

Nézzük a Délpesti kórházban várakozó tömeget, lehet vagy 100 méter, és csak jönnek, jönnek. Rengeteg fiatal, egészen fiatalok. Középkorú és idős is akad bőven. A teljes korfa jelen van. Mindenki maszkban idekint. Bent nagy sürgés-forgás, a kinti csendben pedig az ember elgondolkodik: vészhelyzet van, tényleg az van, és tényleg most, velünk történik mindez. Egy egész országot be kell oltani, és úgy néz ki félévenként meg kell ismételni, ideális esetben 10 millió emberrel. 2 évvel ezelőtt nem is gondoltuk, hogy ez vár majd ránk…

Nem akartunk elhinni a médiának, hogy tíz-tizenöt perc alatt bejutunk, hiszen a tömeg tényleg nagy, de megtörtént a lehetetlen: egyszerre, nagyobb csoportokban igazított mindenkit el egy katona, a szervezés pedig odabent tényleg példás volt: az összes verzióra gondoltak (első, második, harmadik oltás…stb.).

Odabent felgyorsultak az események. Aula, folyosó, orvos, oltópont, függöny, oltás, kész. Kabát fel. Várakozás, szólítanak negyed óra múlva, és már megyünk is.

A magyar nagyon tud szervezni, ha akar. És most sikerült. Zökkenőmentesen ment minden. Mindenki türelmes volt mindenkivel.

Köszönjük az orvosok, katonák, adminisztrátorok áldozatos munkáját!
Ezen a napon láttuk a szorgalmat, a példás összefogást, a hisztériamentes tömeget, mindenki tette a dolgát.

Hazaérkezve az ember ilyenkor elcsendesedik és elgondolkodik: pont ugyanez történik az egész világon, mint itthon, és valahol emiatt az őrület miatt lángolnak az utcák, törnek a kirakatok, mert a csőcselék tombol, és halnak meg egyre többen, mert nem oltatják be magukat.

Nálunk még van remény…

 

 

mindenszo.hu

 

Add tovább!

Ez már a végjáték! A fél ország ezen röhög! Jakabot ki kellett menekíteni az állítólagos élettársa lakásából. Fél napig bujkált

Jakab Péter naponta többször is „dolgozik” – Több műszakban. Van, mikor éjszakás