in ,

Hamarosan jön a libnyaf – A 2008 előtti szintre csökkent a szegénységnek kitettek száma – A 4 millió szegényt vízionáló, sivalkodó Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) most mit fog szólni?

A gazdasági válság előtti szint alá sikerült csökkenteni a szegénység vagy társadalmi kirekesztődés kockázatának kitettek számát Magyarországon

negative trend

A 2008 előtti szintre csökkent a szegénységnek kitettek száma

A gazdasági válság előtti szint alá sikerült csökkenteni a szegénység vagy társadalmi kirekesztődés kockázatának kitettek számát Magyarországon – mondta Czibere Károly hétfőn Budapesten, a Védelem, aktivitás, képessé tevés című konferenciasorozat rendezvényén.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kiemelte: 2012 vége, 2013 eleje óta folyamatosan csökken a szegények és a szegénység által veszélyeztetettek száma.

Forrás: Shutterstock

Az elmúlt négy évben egymillió embert sikerült a szegénységi veszélyzónából kimenteni, és jelenleg a gazdasági válság előtti szintnél is alacsonyabb a szegénység vagy társadalmi kirekesztődés kockázatának kitettek száma – mondta az államtitkár.

Kincses Áron, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) statisztikai igazgatóságának elnökhelyettese a háztartások életszínvonaláról szóló 2016-os adatokat bemutatva közölte, a szegénység vagy társadalmi kirekesztődés kockázata 2016-ban 2,5 millió embert, a lakosság 25,6 százalékát érintette, 76 ezer emberrel kevesebbet az egy évvel korábbinál.

(origo.hu)

Soros György és az ő taposóakna biznisze! – Mert olyan jóságos

HOPPÁ! – Ráfaraghat a hazudozó Hadházy, feljelentést tett a magyar kormány