in ,

Halott MSZP-vezér plakátjával nosztalgiáznak Újpesten

Április elsején különös plakát jelent meg a többi választási plakát között a fővárosi IV. kerületben.

Április elsején különös plakát jelent meg a többi választási plakát között a fővárosi IV. kerületben. A választási kampány hajrájában a pártok és jelöltek plakátjainak erdejében csak a szemfüleseknek akad meg a tekintetük Újpest egyik utcájában a villanypóznán.

De akinek megakad, annak vélhetően rögtön a lélegzete is elakad és nem tudja, hogy a múlt árnyai kísértenek-e körülötte, vagy legszebb álmából valami időmasina által 38 évvel ezelőtti időkbe pottyant vissza. 

Ám ami a legvalószínűbb, hogy egy vicces kedvű újpesti túl jól sikerült április elsejei tréfája, a több méteres magasságba kihelyezett 1990-es választási plakát.

A magányos villanypóznán ugyanis a fideszes jelölt, dr. Zsigmond Barna Pál plakátja felett Kiss Péter, az MSZP alapítójának 28 évvel ezelőtti országgyűlési választási plakátja figyel.

Belegondolva, valaki közel három évtizeden át őrizte az első szabad választás plakát relikviáját, majd a megfelelő időben, az éj leple alatt póznát mászott, vagy ki tudja mivel feljutott a több méteres magasságba, hogy felerősítse a kartont, nos komoly fanatikussal lehet dolgunk.

Vagy éppen a helyi szocialisták akartak a relikviával nosztalgiai érzést kelteni az újpestiekben?

A krónikák szerint mellesleg Kiss Péter 1990-ben elveszítette a körzetet, a Budapest IV.-VI. kerületet. Ugyanitt 1994-ben szerzett mandátumot.

Több évtizedes pályafutása alatt volt országgyűlési képviselő, oktatási, tudományos és sportbizottság alelnöke, BIT vezető, munkaügyi miniszter, szociális és munkaügyi miniszter. 2004-ben, Medgyessy Péter miniszterelnök lemondása után a párt országos elnöksége őt ajánlotta miniszterelnöknek, de Gyurcsány ügyesen szervezett puccsa után végül a miniszterelnök-jelölő kongresszus Gyurcsány Ferencet jelölte kormányfőnek.

Kiss Péter 2014 július 29-én hosszan tartó súlyos betegség után, 55 éves korában elhunyt.
(Füssy Angéla, pestisracok.hu)

A csicska Kész Zoltán közpénzből akart kampányoltatni a Veszprém-környéki önkormányzatoknál

Orbán Viktor megrendítő vallomása Magyarországról (videó)