in , ,

Halálos politikai sebet kapott Karácsony Gergely – Ellenzéki körökben már felmerült a leváltása

Közel Karácsony leváltása?

Belső, vezetői ellenzéki körökből szerzett információink alapján úgy tűnik, hogy a Karácsony Gergely járványellenes intézkedéseivel olyan szinten elégedetlenek felső ellenzéki szinteken, hogy felmerült a leváltása is. Igyekeznének elkerülni a nagyobb népszerűségvesztést, ami már az ellenzéki pártok létét, vagy akár a parlamentbe jutását is fenyegetheti 2022-ben.

 

A leváltására utalhat az is, hogy Karácsony elképesztő, pánikszerű osztogatásba kezdett a napokban:

Karácsony Gergely a különleges jogrend általi felhatalmazást kihasználva a fővárosi cégek vezetőinek jelentős fizetésemeléséről döntött. A Párbeszéd főpolgármestere a járványra hivatkozva évi negyven százalékos vezérigazgatói prémiumra adott lehetőséget, amivel eltörölte a Tarlós István főpolgármesterségének idejére jellemző szigorú bérpolitikát. Szintén a Covid-19 vírusra hivatkozva növeli Karácsony a főpolgármesteri hivatal létszámát, egyebek mellett az adóirodán dolgozókét, amely komoly megszorítások, adóemelések előszele lehet – írta a Magyar Nemzet.

 

 

További okok a lehetséges leváltásra

Tétlenkedés az ingyen parkolás bevezetésével kapcsolatban

Az ingyenes parkolás bevezetése a fővárosban veszélyhelyzet idején sokat segített volna abban, hogy a járvány kevésbé terjedjen: sok munkába járó fővárosi lakos a BKK járatait használja, mert nem tud fizetni naponta több ezer forintot arra, hogy parkoljon: elviszi a napi keresetének akár a felét is egy drága parkolás.
Az ingyenes parkolás hatására többen járnának autóval munkába, így kevésbé kerülnek  kontaktusba más emberekkel a BKK járatain a munkavállalók, tehát a járvány terjedését lassítjuk. Az ingyen parkolást gazdasági okokra hivatkozva Karácsony Gergely nem engedte meg a fővárosban, amiből több mint egy héten át hatalmas elégedetlenség alakult ki a fővárosi lakosokban. A problémát Orbán Viktor egy huszárvágással oldotta meg: az ország teljes területére ingyenessé tette a közterületen való parkolást. Karácsony Gergely, és az ellenzéki pártok számára a döntés hatalmas politikai veszteséget is jelentett egyben.

 

 

A Pesti úti idősotthon

Mindenki ismeri a történetet, jelenleg az OT és a katonaság irányításával kezelik a tragikus állapotokat az idősotthonban. Eddig több mint 200 fertőzött, és már 21 halott van az otthonban. A főpolgármester folyamatosan hárít, és dokumentumokat lebegtet, de azt a tényt nem lehet elhallgatni és letagadni, hogy a fenntartó a főváros. A vizsgálat és a felelősség megállapítása jelenleg is zajlik. A felháborodás az ügyben már országos. Ellenzéki körökben is felmerült, hogy a felelős bizony maga a főpolgármester is lehet. Az idősotthonba egyébként Karácsony Gergely azóta sem látogatott el, ami miatt külön politikai botrány alakult ki. A helyettese (Gy. Németh Erzsébet) ugyan ott volt a helyszínen, de félelemből ő sem merte betenni a lábát az idősotthonba, majd idő előtt távozott a környékről.

 

Járatsűrítés helyett, járatritkítás

Szintén gazdasági okokból, fittyet hányva a járványra, nemhogy járatsűrítésbe kezdett volna a főváros, hanem hétvégi menetrendet vezettek be. Ennek az lett az egyenes következménye, hogy a BKK járatain hering módjára fértek fel csak az utasok, így sikeresen körbefertőzték egymást az emberek, a statisztikában sajnos a fertőzési adatokban ez a téves döntés már látszik. Majd pár nap múlva a hibát belátta a főváros, visszaállították a rendes menetrendet. A vírus megállítását éppen a járatok sűrítése segítené, hiszen így a BKK járatain a kevesebb utasnak köszönhetően nagyobb távolságot tudnának tartani egymástól az emberek.

 

 

mindenszo.hu

 

Oszd meg másokkal is!

Orbán Viktor: „Most jön a neheze!”

Az egymillió lakosra jutó fertőzöttek száma – Íme így teljesít Magyarország…