in ,

Hajrá, Babis! Babis pártja nyerheti a csehországi választásokat

A legfrissebb felmérések szerint az Andrej Babis kormányfő vezette ANO centrista mozgalom fogja megnyerni az októberi parlamenti választást Csehországban

 

A legfrissebb felmérések szerint az Andrej Babis kormányfő vezette ANO centrista mozgalom fogja megnyerni az októberi parlamenti választást Csehországban, a jobboldali hárompárti Spolu (Együtt) koalíció, valamint a Polgármesterek és Függetlenek (STAN) és a Cseh Kalózpárt koalíciója előtt.

A szeptember elején, tehát egy hónappal az október 8-ra és 9-re kiírt képviselőházi választás előtt a prágai STEM ügynökség által a CNN Prima News kereskedelmi hírtelevízió számára készített országos felmérés azt jelzi, hogy az Andrej Babis kormányfő vezette ANO most megkapná a szavazatok 32,4 százalékát, ami fölényes győzelmet jelentene. A második helyen az ellenzéki jobboldali Spolu koalíció (Polgári Demokratikus Párt, KDU-CSL, TOP 09) végezne húsz százalékkal, míg a harmadik helyet a STAN és a Kalózok koalíciója szerezné meg 18 százalékkal. Az ANO mozgalommal koalícióban kormányzó Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD) 4,4 százalékos támogatottsággal nem kerülne be a parlamenti alsóházba.

A STEM augusztusban készített felméréséhez viszonyítva az ANO megerősítette vezető pozícióját, míg a két ellenzéki koalíció gyengült. Hasonló eredményeket hozott két más ügynökség legújabb országos felmérése is. Bejutna még a parlamentbe a Szabadság és Közvetlen Demokrácia (SPD) mozgalom, illetve Cseh- és Morvaország Kommunista Pártja (KSCM). Míg a migráció és EU-ellenes SPD mérsékelten erősödik, a kommunisták gyengülnek. Szeptemberben az SPD-t a választók 11,8 százaléka, a kommunistákat pedig 5,4 százaléka támogatta volna. A cseh parlament alsóházába a bejutási küszöb öt százalék. A megkérdezettek ötvenöt százaléka nyilatkozta, hogy már döntött, melyik pártra fog szavazni, harminc százalék még nem tudja, míg tizenegy százalék nem akar elmenni választani.

(pestisracok.hu)

 

 

Add tovább!

Tóth Gabi sokat sírt, belebetegedett a sok bántásba

A fél ország ezen röhög – Teleszart gatyával került óriásplakátokra Karácsony Gergely