in ,

Hajnal Miklós megint hülye: irreleváns, hogy nem engedtünk át fegyvereket országunk területén

A Momentum országgyűlési képviselője Dömötör Csabával vitázott a Tranziton, ahol elmondta, szerinte az a legfontosabb kérdés, hogy milyen gyorsan halad előre az orosz hadsereg az ukrán fronton.

Hajnal Miklós Dömötör Csabával, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárával vitázott pénteken a Tranziton. A momentumos parlamenti képviselő megjegyezte, a háborús veszélyhelyzet kihirdetése Magyarországon irreleváns annak tükrében, hogy

nem engedtünk át fegyvereket országunk területén”.

 

A kormánypárti politikus válaszában kifejtette, amennyiben az ellenzék győzött volna, közelebb lennénk a háborúhoz, és nem lenne rezsicsökkentés Magyarországon. Dömötör Csaba kijelentette, a háború és a béke témájában egy nagyon világos választóvonal van a kormány és az ellenzék között.

Ha háborúról van szó, akkor például a Momentum és más baloldali pártok is állást foglaltak amellett, hogy fegyvereket kellene küldeni a hadszíntérre. Ez pedig nem a béke irányába tett lépés”

– szögezte le Dömötör Csaba.

Hajnal Miklós azzal védekezett, hogy a baloldalon senki sincs a háború pártján, ők is békét akarnak és nem az a legfontosabb kérdés, hogy Magyarországon mennek-e keresztül fegyverek.

Lengyelországon keresztül mentek fegyverek. Románián keresztül mentek fegyverek. Hol vannak ezek nagyobb veszélyben mint Magyarország?”

– tette hozzá az ellenzéki politikus.

Hajnal Miklós szerint az a legfontosabb kérdés, hogy milyen gyorsan halad előre az orosz hadsereg az ukrán fronton, és nem az hogy keresztül mennek-e hazánkon a fegyverek.

Dömötör Csaba megjegyezte, Hajnal Miklós pártjának egykori miniszterelnök-jelöltje, Fekete-Győr András korábban egyértelműen kijelentette, fegyvereket akar küldeni Ukrajnába. Az államtitkár emellett emlékeztetett,

olyan baloldali szereplő is volt, aki katonákat is küldött volna.

Az államtitkár leszögezte, adott esetben a hadviselő féllé válás lépés a háború irányába, nem pedig a béke irányába. A huszadik század tapasztalatai alapján annak rossz vége lett, amikor sok száz, vagy sok ezer kilométerre a hazánktól magyar katonák harcoltak.

 

VIDEÓ:

 

(mandiner.hu)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

Futóbolondok: Maki Zaj Rétvárival vitakozott a Tranziton, és össze-vissza beszélt

Zseniális: beindult a mémgyár Orbán Viktor szakállas képe után