in ,

Háború a baloldalon – Baloldali elemző: ki is szabadította az ellenzékre Márki-Zayt? Hát Karácsony Gergely a visszalépésével!

Nagy Attila Tibor szerint nagy felelőssége van az ellenzék kudarcos választási szereplésében Budapest főpolgármesterének is.

Az ATV Egyenes beszéd csütörtök esti műsorának vendégei Nagy Attila Tibor politikai elemző, valamint Vasali Zoltán, az Idea Intézet elemzője voltak. 

A műsorban Nagy Attila Tibor leszögezte: a választás politikai ítélet volt Orbán Viktorra és a Fideszre nézve, csak nem az lett a végeredmény, amit az ellenzék várt. Ezután a műsorban megkérdezték, mi vezethetett az ellenzék vereségéhez: a háború, Márki-Zay Péter kommunikációja, vagy a teljes összefogás hiánya? Nagy Attila Tibor elmondta, hogy valóban Márki-Zay rengeteg kommunikációs hibát vétett, de meglátása szerint „azért ez mégis csapatmunka volt”.

Valakik azért az ellenzék nyakára szabadították Márki-Zay Pétert. Ki volt az egyik fő felelős? Az a Karácsony Gergely, aki visszalépett az ő javára”

– fogalmazott az elemző.

Arra a kérdésre, hogy ha Dobrev vagy Karácsony nyerte volna az előválasztást, győzött volna-e az ellenzék, Nagy Attila Tibor nem válaszolt, azt ugyanakkor elmondta: Dobrev „egy megfontoltabb politikus”, ugyanakkor nagy hátránya, hogy érvényesül nála a „Gyurcsány-effektus”.

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

 

Tovább rugdossák egymást a baloldalon – (anti)Magyar György üzent Márki-Zaynak: nem időszerű egy újabb jobboldali párt megalapítása

Baloldali „szeretetország” – Na, ezért (is) lett kétharmad – Döbbenet: analfabéták, alkoholisták, marhák, így beszélnek Bajnai Gordon aktivistái a vidéki emberekről