in ,

Gyurcsány Ferenc, az önjelölt Parnasszus-várományos poeta doctus

Politikai arcképcsarnok. Negyedik rész. /Gyurcsány Ferenc/

Az echte ungarische trubadúr, a FERI, aki minden húron játszik. Versel és énekel. Csapatával pengeti a jobb élet ígérvényére fogékonyak hiú reményeit. Na, nem egy igazi Ben-Hur, csak egy amolyan kis Árnyék-húr, húrocska.

Meglepő lesz, amit mondok, de a Feri TEHETSÉGES.
Sajnos híján van az önkontrollnak és teljességgel hidegen hagyja a külvilág bárminemű, jobbról érkező korrekciós, befolyásolási szándéka. Egy amolyan hazai Ursula von der Biden.
Önfejű manipulátor. Kitartó. Látja egységében a dolgokat, de hatalom iránti görcséből fakadóan mindent betegesen alárendel annak, hogy egyszer az életben még politikai elégtételt vehessen ellenfelén, Orbán Viktoron. Ezért presszionálja a háttérből az árnyékos Dob.rev-anst.
Okosabb, mint akik körbe veszik és isszák a szavait, bár ez csupán annak tudható be, hogy személyzeti politikájában saját maga a múzeumi főalak, mindenki más csak ennek a magánszínházas csoportképnek az őt dicsőítő díszleteleme.

Feltehetőleg mindenét képes lenne eladni, ha annak árán visszavasárolhatná magát az irányító hatalomba.
Az önigazoló narratívák brilliáns mestere és ha tarthatatlanná válik is bármely megállapítása, verbálisan képes a legkisebb zavar jele nélkül az összes kínos helyzetét legalább döntetlenre kihozni.

Hol udvariasan megértő, hol mézes-mázosan leereszkedő, hol indulatosan heves, hol pedig durva és fellengzős. Élethosszig játszott monodrámájának saját politikai oldalán garantált a pótszékes teltháza. Imádják és gyűlölik. Sajátjai se lenyelni, se kiköpni nem tudják.
Alanyi verselő, megannyi politikai tartalmú szabadvers elsőkötetes ,,szellemóriása.” Önjelölt Parnasszus-várományos poeta doctus.

Gyurcsány egyebekben a kabát kifordított oldala. Ami tenyeres, az nála a fonák, ami árnyék, az nála a fény, ami hideg, az nála a meleg, ami már-már kínos, az esetében a vállveregető büszkeség, ami köztudomásúan gödör mélységű bukás, az nála a csúcsok feletti siker és szár-nyalás.
Gyurcsány társadalmunk rosszul bekötött ÁRAMKÖRE, kellemetlen és ráz, aminek következtében már-már elviselhetetlen politikai aurájának szellemi érintése.

Óvakodjunk tőle!

Bognár Zsolt /Parabolha/

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Most már Navracsics is rohadtul ki van akadva – Navracsics Tibor: az Európai Unió békevállalkozás, nem háborús vállalkozás!

Kicsoda ez a nyúltolvaj Juszt László, hogy neki mer menni Erdő Péter bíborosnak????