in , ,

GYILKOSOKAT ÉLTETÜNK? – Hogy viselhetik még mindig Szabó Ervin nevét a hazai könyvtárak többsége???

Botrány.

Többek között a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és számos kerületi, országosan vidéki könyvtárak is Szabó Ervin nevét viselik. Érdekes. Tudjuk, volt már 2010-ben egy kísérlet az átnevezésekre, de valamiért hatalmas sivalkodás követte az ötletet. De miért?

Ki is az a Szabó Ervin, akit annyira védelmükbe vesznek egyesek?

Nézzük. Pl. a Wikipédia így ír róla:

Szabó Ervin, (szül. Schlesinger Sámuel Ármin, Szlanica, Árva vármegye, 1877. augusztus 23. – Budapest, 1918. szeptember 30.[1]) társadalomtudós, könyvtáros, könyvtárigazgató, anarcho-szindikalista forradalmár.
.
.
Egy erőszakos, terrortól sem mentes proletárforradalom híve volt. Részt vett annak a csoportnak (forradalmi szocialisták) a munkájában, amely megkísérelte Tisza István miniszterelnök meggyilkolását.[3]

Na, eddig a Wikipédia.

Így ír a tortenelemportal.hu Szabó Ervinről:

Talán már sokak számára világossá vált, hogy a szélsőbaloldali anarchista Szabó Ervin a fővárosi könyvtárhálózat segedelmével elsősorban a marxista tanok hatékonyabb terjesztésére törekedett. Kevésbé közismert, hogy a könyvtárigazgató profánabb cél elérését is el tudta képzelni pályája kiteljesedéseként – ez a cél pedig gróf Tisza István meggyilkolása volt…..

Három sikertelen merénylettel, de sokkal több gyilkossági tervvel törtek Tisza István gróf életére a korabeli szélsőbaloldali, anarchista mozgalmak egyes képviselői. A negyedik merénylet sikeres volt, 1918. október 31-én otthonában gyilkolták meg az „őszirózsás forradalom” kitörésekor a korszak legnagyobb tehetségű magyar politikusát.

 

Mi pedig úgy gondoljuk, hogy a tények ismeretében egy percig sem viselhetne semmilyen könyvtár Magyarországon Szabó Ervin nevet!

mindenszo.hu

Jobbik – Hozzátok a Bénát!

Boros Bánk Levente: Tordai Bence egy primitív kis k*csög (videó)