in ,

Gyerekeket a tűzvonalba!

„Érzem, hogy butulok”

„Érzem, hogy butulok” – hirdette egy plakát a tegnapi diáktüntetésen, amelynek végén az „alkotó” büszkén jelenthette volna: a terv sikerült, a butulás beteljesedett. Az igazán szomorú persze nem a demonstráció színvonala volt, hanem az, hogy az ellenzék jobb híján már kölyköket küld maga helyett a „frontvonalra”.

 

Az időjáráshoz hasonlóan szomorkásan unalmas volt a péntek délutáni diáktüntetés. Tízezreket vártak, és jó, ha másfél-kétezren jöttek össze. Lángoló szózatokat reméltek, de a megvalósítás szánalmas hebegés-habogás volt.

Pedig hát láthatóan készültek. Volt pöpec színpad, méregdrága hangosítás, rendezői mellény, sőt, a végére még egy jelképet is kitaláltak. A kis dühös szmájlit. Ebből fénymásoltak is bőven, kár, hogy emberből kevés volt, aki feltartotta volna.

Azok zöme ugyanis, aki kijött az oktatás modernizálásáért tüntetni, leginkább csak bulizni akart egyet, megirigyelve a nyári oktogoni piknikeket. Javaslom, nézzék meg a PestiSrácok eme tüntetésről készült videóját, elkeserítően pontosan tükrözi a megjelentek értelmi és tudásbeli színvonalát. Aranyos, ha olyasvalaki kritizálja az oktatási rendszert, aki nem csak az Aranybulla nehezen megjegyezhető évszámát nem tudja, hanem magával a fogalommal sincs tisztában. Eme hiányosságában talán nem Balogh miniszter a ludas…

És ezen aligha segít az, ha kevesebb órában tanulja a történelmet. Avagy nem is lesz egyáltalán semmilyen tantárgy, mert az „korlátozza a kreatív gondolkozást”. Hasonlóan a heti öt tornaórával, ami azért rossz, mert nehogy már valaki meghatározza, egészségesen vagy másképp akar élni!

„Érzem, hogy butulok”, „Csökken az értelmem” – az oktatás színvonalát bíráló plakátok feliratai sajnos túlzottan önkritikusra sikeredtek. S habár tökéletesen értem a #metoo kampány kötelező jellegét, de azért a „Nőket a tankönyvekbe” programpontot nehezen tudom mosoly nélkül értelmezni.

De nem is ez a lényeg. A tüntikézni jött fiúk-lányok itt senkit sem érdekeltek. Ők egyfajta „demokratikus ágyútöltelékek” voltak. A színes forradalmak forgatókönyvében szerepel a diákok tiltakozása, hát összehoztak egy ilyet Pesten is.

Mert ez az egész „diáktüntetés” csak az ellenzéknek és szponzorainak, valamint a „buliból” politikai pályára lépni remélő szervezőknek kellett. A „demokraták” maguk hiába mennek az utcára, a kutya sem követi őket. Hát kiküldik a „civileket”, most meg a kölyköket.

Karácsony Gergely, Kunhalmi Ágnes, Juhász Péter, és a diákéveket egy ideje maga mögött hagyó DK-s Niedermüller Péter tegnap személyesen is ott volt az Alkotmány utcában. Ott züzögtek a momentumosok is. Biztatták a diákokat: csak keményen, csak bátran! Csináljátok, aztán mi majd „segítünk”.

Hátha történik valami, hátha lehet a zavarosban halászni.

Nem történt semmi. Ennyire azért senki sem butult még el ebben a környezetben sem. Egy rossz buli miatt nem lesz forradalom.

Mindez azonban nem mentesíti azokat, akik maguk helyett gyerekeket küldenek a tűzvonalba!

.

Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

 

(forrás:matete.pestisracok.hu)

Vége, ezzel sem lehet többet hazudoznia a libsiknek – Kiegyenlítődött a külföldi munkavállalók és a hazatérők száma

Fidesz: a Gyurcsány-párt jelöltjei nem a kormány, hanem Magyarország ellenfelei