in ,

Gulyás Gergely: Magyarországot meg kell védeni az illegális migrációtól

Gulyás Gergely szerint azért van szükség az alkotmánymódosításra és a Stop Soros törvénycsomagra, hogy az ország meg tudja magát védeni az illegális migrációtól.

Gulyás Gergely szerint azért van szükség az alkotmánymódosításra és a Stop Soros törvénycsomagra, hogy az ország meg tudja magát védeni az illegális migrációtól.

A Miniszterelnökség tárcavezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában rámutatott arra, hogy az ENSZ és az Európai Unió álláspontja nagyon eltér a magyar kormányétól, és a bevándorlást támogató szervezetekhez áll közel. A politikus szerint az illegális migrációról Európában nem lehet közös álláspontot kialakítani.

Budapest szerint a menekülteknek nincs joguk arra, hogy a világon bárhol válasszanak maguknak egy országot, csak arra, hogy az első biztonságos országban menedéket kapjanak arra az időre, amíg erre valóban szükségük van.

Magyarország a délszláv háborúk idején több tízezer valódi menekültet fogadott be, és ezzel megmutatta, hogy első biztonságos országként védelmet nyújt a rászorultaknak – jegyezte meg a tárcavezető. Szerinte

az illegális migráció szervezésének büntetendővé nyilvánítása az embercsempészeket fosztja meg eszközeiktől, és az illegális bevándorlást akadályozza.

A politikus leszögezte: a magyar választópolgárok döntenek arról, hogy kivel akarnak együtt élni és kivel nem. Az ENSZ-nek vagy más nemzetközi szervezetnek ebbe nem kell beleszólniuk, véleményt nyilváníthatnak, de dönteni a demokratikusan megválasztott magyar Országgyűlés fog.

A szolidaritásra hivatkozó kritikák kapcsán a tárcavezető kifejtette: e tekintetben a magyar kormányon nincs mit számon kérni. Éppen a szolidaritás egyik megnyilvánulása a déli határokra épített kerítés, hiszen ha valaki nem védi az EU külső határait, akkor a belső határokon lesznek ellenőrzések, ahogy ezt már ma is megteszi több tagállam, és így épp az unió egyik vívmánya, a szabad mozgás kerül veszélybe.

Európa külső határait kell védeni, az EU-nak a schengeni határok védelmét kell megkövetelnie, és annak az összegnek egy részét, amelyet Magyarország erre fordít, az EU-nak kell állnia

– mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

 

(forrás: Nagy Gábor, 888.hu)

MAGYAR SIKER! – Cselgáncs-vk: magyar aranyérem Madridban

A trianoni békediktátumra emlékeznek Kárpát-medence-szerte