in ,

Gratulálunk! A túlórát ellenző ellenzék túlóráztatja az önkormányzati alkalmazottakat!

Túlóráztatnak a józsefvárosi önkormányzatnál miután megszavazták, hogy nem túlóráztatnak

Elbocsátottak egy kétgyerekes családanyát a józsefvárosi önkormányzattól, mert nem vállalta a túlórázást. Annak ellenére küldték el a nőt, hogy Józsefváros új vezetése az elsők között döntött arról, hogy nem kötelezi a kerületben dolgozókat túlmunkára. A helyi Fidesz szemforgatónak nevezte az eljárást.

Józsefváros baloldali önkormányzatának első döntései között szerepelt, hogy megszüntetik a kerület cégeinél a túlmunkát. Veres Gábor az MSZP helyi elnöke képviselőtestületi ülésen is arról beszélt, hogy nem hagyják, hogy rabszolgaként bánjanak a dolgozókkal.

Ez az előterjesztés, amely szimbolikus, igen, az a célja, hogy kifejezzen egy elvi hozzáállást és deklarálja, hogy a mi szemünkben az itt dolgozók a város értékei és semmilyen körülmények között nem hagyjuk, hogy rabszolgaként bánjanak velük. És igen, ez a javaslat csak erről szól, nem szükséges ennél jobban kidolgozni, van benne elég konkrétum és egyetlen lényeges dolgot viszont bizonyosan tartalmaz, Józsefváros cégeinél senkinek nem kell attól tartani, hogy több száz óra túlmunkára kényszerül

– mondta Veres Gábor, a VIII. kerület MSZP-s önkormányzati képviselője.

Csakhogy miután döntést hoztak a túlmunka korlátozásáról, kiderült, hogy az önkormányzati hivatalban dolgozóknak rendszeresen túlórát kell vállalniuk. Egy kétgyermekes családanya viszont ezt nem tudta vállalni, mivel egyedül neveli gyerekeit. Néhány nap múlva felmondtak neki annak ellenére is, hogy ígéretet kapott arra, hogy nem bocsátják el.

Hétfőn még azt mondta, hogy megoldást találunk, nem fog két gyerekkel az utcára rakni, pénteken pedig felmentett és azzal a kifogással először, hogy nincsen munkakörömnek megfelelő, majd mikor szembesítettem azzal, hogy van, akkor azt mondta, hogy jó, de azokon az osztályokon, azokon az osztályokon is van túlóra. És megkérdeztem tőle tehát, mondom, azért küld el, mert nem tudok túlórázni? Igen!

– panaszolta Marton Anita.

Szerettük volna megkérdezni Pikó András polgármestert, hogy a megszavazott határozat ellenére az önkormányzat miért vár el túlórát a munkavállalóitól, azonban híradónkig nem értük el.

A Fidesz önkormányzati képviselője szerint szemforgató, ahogy eljártak a túlórát vállalni nem tudó kétgyermekes családanyával.

Az előző testületi ülésen rendkívül szenvedélyesen szónokoltak amellett, hogy az önkéntes túlmunkát ne alkalmazza a józsefvárosi önkormányzat a munkavállalói tekintetében, zárójelben jegyzem meg, hogy eddig sem alkalmazta, és most ezt megtiltotta az intézményvezetőknek illetve az önkormányzat vezetőinek, miközben egy munkavállalótól azért válnak meg, mert nem vállal túlmunkát. Ez rendkívüli módon disszonáns és nyilván látható, hogy az ezzel kapcsolatos baloldali kommunikáció milyen őszintétlen volt

– fogalmazott Vörös Tamás, a VIII. kerület fideszes önkormányzati képviselője.

Vörös Tamás hozzátette, a baloldali városvezetés szociális érzékenységére vall, hogy az édesanyát karácsony előtt, adventi időszakban bocsátották el, ez pedig emberileg rendkívül rossz fényt vet a kerületet vezetésére.

(hirtv.hu)

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Na végre! A Gothár ügyben lép a kormány!

Nincs kötelező kvóta. Ja, de. Felmelegítenék a kvótarendszert a németek