in ,

Globális agyhalál – Globális, alapvető joggá szeretnék tenni a migrációt

Támogatja a migrációt az ENSZ

Támogatja a migrációt az ENSZ – derül ki a világszervezet most nyilvánosságra hozott migrációs elképzeléseiből. Az egyezmény tervezett szövege szerint az ENSZ bővítené a törvényes migrációs útvonalakat, bevonná a nem kormányzati szerveket a migráció állami kezelésébe, valamint segítene a menekültek beilleszkedésében.

A külgazdasági és külügyminiszter pár nappal korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy a dokumentum alapállítása hamis és hazug. Szijjártó Péter leszögezte: Magyarország mindenképpen megvédi határait.

 

Hogyha egy kormány le akarja cserélni a népét, akkor a népnek kell lecserélnie a kormányt
– ez olvasható a német tüntetők által készített molinón. A németországi Cottbus városában több százan vonultak utcára, hogy tiltakozzanak az illegális bevándorlók ellen.  A helyieket az dühítette fel, hogy a kisvárosban az elmúlt hetekben több késeléses támadást követtek el menekültek. Németországban az utóbbi időben egyre több város utasítja el a migránsok befogadását.

Európában drasztikusan megnőtt a menekültek által elkövetett bűncselekmények száma, ráadásul a migránsok integrációja is lassan halad. Ennek ellenére António Guterrs ENSZ-főtitkár a bevándorlást pozitív dolognak tartja és véleménye szerint, ahol megjelennek a migránsok ott fellendül a gazdaság és kevesebb lesz a bűncselekmény.

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az ECHO TV Heti Terror című műsorában leszögezte: az ENSZ-főtitkár stratégiai tévedést követ el. Szerinte Guterres egy más szemüvegen keresztül nézi a migránsokat és úgy véli, a bevándorlóknak ugyanolyan jogokat kell adni, mint amilyen az adott ország állampolgárainak van.

Ha megnézem az elmúlt napokat, akkor az Olaszországban lévő migránsok már azért tüntettek, hogy kapják meg ugyan azokat a jogokat, mint az olaszok. Oké. De akkor a kötelességeket is kapják meg. Nagyon sok anyagot nézek át ezzel kapcsolatban. A bejövő migránsok döntő része nem hajlandó munkába állni. Szociális segélyen él. Nincs európai országok, ahol a lakosság zöme úgy állna a munkavállaláshoz, mint ahogy a migránsok teszik
– mutatott rá Nógrádi György.

Orbán Viktor miniszterelnök a múlt héten kijelentette: az ENSZ migrációs tervezete olyan, mintha a Soros-tervből másolták volna. Erre reagálva Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője Napi aktuális című műsorunkban elmondta: ez a migrációs paktum mindent megtesz annak érdekében, hogy a migrációt segítse, ennek érdekében nagyon sok jogkört elvenne a nemzetállamoktól.

Azt írják, hogy globális migrációs kormányzásra van szükség (…) globális, alapvető joggá szeretnék tenni a migrációt, tehát a migráció joga lesz minden állampolgárnak
– mondta Hollik István.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter néhány napja arra hívta fel a figyelmet, hogy az ENSZ globális migrációs csomagja gyengíteni akarja a határvédelmet.

Mi a migrációra nem egy pozitív és megállíthatatlan dologként tekintünk, amit ráadásul ösztönözni kéne, hanem mi a migrációra mi egy olyan globális kihívásként tekintünk, ami rossz, ami veszélyes és nem kérdés, hogy meg kell állítani. Ezen két álláspont között közös pontot találni viszonylag nehéz. Majdhogynem lehetetlen
 – hangsúlyozta a politikus.

A tárcavezető felhívta rá a figyelmet, hogy a deklaráció azt írja: a határsértéseket nem szabad kriminalizálni, az adminisztratív feltételeket lazítani kell a befogadáshoz, ezen felül, azok az országok is fogadjanak be, amelyek nem érintettek a migrációban. Szijjártó Péter szerint egyértelmű, hogy egy migrációt ösztönző csomagot akar létre hozni az ENSZ, ugyanakkor a magyar kormány ezzel homlokegyenest ellentétes álláspontot képvisel.

A most nyilvánosságra hozott migrációs egyezmény tervezetből világosan látható, hogy az ENSZ támogatja az NGO-kat. A világszervezet ugyanis a nem kormányzati szerveket is bevonná a migráció kezelésébe. A dokumentum szerint a törvényesen érkező migránsokat segíteni kell a beilleszkedésben, olyan okmányokat kell nekik adni, amikkel méltó munkát kaphatnak, és diszkrimináció nélkül juthatnak hozzá a szociális szolgáltatásokhoz. Az ENSZ emellett bővítené a törvényes migrációs útvonalakat is.

Az egyezmény nem lenne kötelező, minden ország eldönthetné, hogy akarja-e alkalmazni, ugyanakkor Tóth Norbert, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, az Alapjogokért Központ kutatója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kiemelte: az ENSZ-dokumentumban olvasható, hogy a tervezet jogilag nem kötelező érvényű, ugyanakkor az államok érdekeinek az felelne meg, ha csak annyi lenne benne, hogy nem kötelező politikailag sem. A nemzetközi jogász arra is felhívta a figyelmet, hogy a végrehajtást illetően is tartalmaz rendelkezéseket a paktum, amiből arra lehet következtetni, hogy bár jogilag nem kötelező, de „ilyen-olyan diplomáciai eszközökkel megpróbálják majd keresztül verni a tagállamokon”.

ECHO TV – A nemzet hangja – Híradó
(echotv.hu)


A Fidesz-frakció szerint az ellenzék, amely most oktatási minimumról állapodott meg, kormányzása idején a minimumot sem adta meg az oktatásnak

ÖSSZEFOGÁS – Javítja majd a V4-ek energiabiztonságát az új gázvezeték