in , ,

Gigantikus botrány – Ki bújtatja Gyurcsányék üzlettársát, a 600 milliárdot ellopó bankárt?

Me­ne­kül az igaz­ság­szol­gál­ta­tás elől a hír­hedt pénz­ügyi maffi­ózó

Me­ne­kül az igaz­ság­szol­gál­ta­tás elől a hír­hedt pénz­ügyi maffi­ózó. Kik se­gí­tik, kik rej­te­ge­tik? Az In­ter­pol Bécs­ben és Svájc­ban is va­dá­szik Dob­rev Klára és Gyur­csány Fe­renc üz­let­tár­sára, a nem­zet­közi kö­rö­zés alatt álló Va­szi­lev há­zas­párra. Hova lett a ren­ge­teg pénz? Kik se­gí­te­nek a buj­ká­lás­ban?

 

A szervezett bűnözés elleni bolgár ügyészség vadászik rájuk, mindeddig hiába.

Ismeretlen segítők működnek közre abban, hogy Gyurcsányék üzlettársa eltűnhessen az igazságszolgáltatás elől, ha kell, hamis papírokról is gondoskodnak.

Hol bujkálnak? Ezt a képet a bolgár szervezett bűnözés elleni ügyészség is gondosan áttanulmányozta. Észrevették az esernyőn a Hotel Charles feliratot. A fotó állítólag Münchenben készült. Nagy kérdés, hogy az Interpol körözés alatt álló, pénzmosással is gyanúsított bankár-házaspár hogy juthatott be Németországba?
Hol bujkálnak? Ezt a képet a bolgár szervezett bűnözés elleni ügyészség is gondosan áttanulmányozta. Észrevették az esernyőn a Hotel Charles feliratot. A fotó állítólag Münchenben készült. Nagy kérdés, hogy az Interpol körözés alatt álló, pénzmosással is gyanúsított bankár-házaspár hogy juthatott be Németországba?

A vádirat 210 ezer oldal!

Az évszázad bankrablásaként emlegetett ügy nemzetközi méretekben is példátlan, egy mexikói drogbárónak is „becsületére” válna.

600 milliárd forintnak megfelelő eurót loptak ki a körözött üzlettárs emberei készpénzben, zsákokban(!) a szófiai Corpbank épületéből a főpénztáros vezényletével, éjszaka.

A szervezett bűnözés elleni ügyészség vádirata már most 210 000(!) oldalt tartalmaz.  Meghallgattak több mint 400 tanút, 27 szakértő több mint 90 szakértői jelentést készített. A körözött Vaszilevet, Dobrev Klára és Gyurcsány cégtársát, a szervezett bűnözői csoport vezetőjét azzal vádolják, hogy több milliárd banki pénzt használt fel személyes céljaira. Nem kizárható, hogy a Gyurcsányékkal közös cég, a Cellum Bulgaria is a lopott pénz felhasználásával jött létre.

Gyurcsány mélyen hallgat az ügyben. Bizonyára nem akar úgy járni, mint a felesége, nem akar súlyos ellentmondásokba bonyolódni.
Gyurcsány mélyen hallgat az ügyben. Bizonyára nem akar úgy járni, mint a felesége, nem akar súlyos ellentmondásokba bonyolódni.

Fotó: MTI

Kinek a neve van a VIP-listán?

Erre utal, hogy a bankból eltűnt háromszáz VIP-es hitelfelvevő összesen 400 milliárd forint értékű kölcsönről szóló dossziéja. Ezeket a kölcsönöket csak ebben a dossziéban jegyezték fel, elektronikusan nem maradt nyomuk.

Számos politikus és oligarcha is ott lehet a soha vissza nem fizetendő hitelt felvevők között. Nagy kérdés, hogy ott van-e ezen a listán Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára neve.

Ráadásul a körözött üzlettárs, a tolvaj bankár bűnlajstromán ott szerepel az a vád is, hogy bérgyilkosokat fogadott az ország leghíresebb médiatulajdonosa, Delyan Peevski meggyilkolására és érdekeltségei megszerzésére. Akárcsak Fenyő Jánost Magyarországon, őt is célba vették Bulgáriában.

Ki segít a menekülő bűnözőknek?

A bolgár kormány eltökélt abban, hogy az ország bűnüldöző szervei végre elfogják a menekülő bankárt, de nincs könnyű dolguk. A szófiai forrásai szerint Cvetan Vaszilev és szintén Interpol- körözés alatt álló neje, személyazonosságukat váltogatva, hamis papírokkal bujkálnak a világban.

A bolgár ügyészség szerint jó eséllyel segítenek ebben barátaik és üzlettársaik, hiszen  másképp nem juthatnának pénzhez.

A szervezett bűnözés elleni bolgár ügyészség ugyanis zárolta minden elérhető számlájukat. Az információk szerint ezen túl strómanok nevén több száz offshore számlával is rendelkeznek. A bujkáláshoz innen is felvehetnek pénzeket.

Gyurcsány üzlettársa Bécsben tűnt fel

Miután maffiafilmekbe illó módon megszökött Bulgáriából, a tolvaj bankár először Bécsben tűnt fel, hogy ottani kapcsolatai révén keressen kiutat szorult helyzetéből. Az osztrák lapok első oldalán virítottak a szalagcímek:

Az Interpol Bécsben vadászik a körözött a bolgár bankárra!

Csakhogy némi baráti segítséggel, valószínűleg hamis papírokkal, Cvetan Vaszilev eltűnt Ausztriából. A bolgár nyomozók arra gyanakszanak, hogy ebben is üzlettársai és barátai segítették.

Genfben megfogták a szajré egy részét

Svájcban is kereste az Interpol Gyurcsány és Dobrev Klára üzlettársát, Cvetan Vaszilev ugyanis feleségével együtt hatalmas vagyont halmozott fel az alpesi országban. Sikerült lefoglalni genfi villájukat, és zárolták bankszámláikat is, 7 milliárd forint értékben. Ehhez még hozzájönnek a villában lefoglalt festmények és bútorok, amelyek 700 milliót érnek. Csak festményekből 288 darab került lefoglalásra

A nemzetközi nyomozás annyit már kiderített, hogy Gyurcsányék körözött, tolvaj üzlettársának és nejének 4 bankszámlája is van Svájcban, és hogy nemcsak egy villát, de egy régi arisztokrata család palotáját(!) is megvásárolták a Genfi-tó partján.  Ahol a bolgár ügyészség szerint még fogadták korábbi üzlettársaikat és barátaikat.

A lefoglalt svájci vagyon csak a jéghegy csúcsa, töredéke az ellopott 600 milliárdnak. Van tehát miből bujkálni, hamis papírokat venni, menekülni a nemzetközi körözés elől Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára üzlettársának és feleségének.

Lesznek még meglepetések!

A menekülésben, az igazságszolgáltatás elöli bujkálásban az őket segítő üzlettársak ellen ugyancsak vádat kíván emelni a bolgár szervezett bűnözés elleni ügyészség. A szófiai információi szerint komoly meglepetések, újabb INTERPOL-körözések várhatók a terjedelmes bűnügyben, amit a Wikipédia az Évszázad Bankrablásának nevez.

(forrás:ripost.hu)

Hoppá! – Benjámin Netanjahu Orbán Viktort dicsérte a CNN-ben

Csicskulnak – A Jobbik az MSZP szintjére süllyedt