in ,

Gaby gyógyszere elgurult: csak ő tudja legyőzni a kormányt, “félszívűek és féleszűek nem”

“A Fidesz erő, s erőt csak erő tud leváltani, félszívűek és féleszűek nem

Vona szerint csak ő tudja legyőzni a kormányt, “félszívűek és féleszűek nem”

“A Fidesz erő, s erőt csak erő tud leváltani, félszívűek és féleszűek nem, főleg akik még a kormányfő fizetési listáján is rajta vannak” – ezzel indokolta Vona Gábor a jobbik országos kampánynyitó rendezvényén, szerinte miért egyedül az ő pártjának van reális esélye a kormányváltásra. 

A pártelnök akit az elmúlt napokban korábbi időszakból előkerült videók hoztak kellemetlen helyzetbe, melyen az iszlámot élteti, egy órás beszédet tartott kampánynyitó gyanánt, melyben azt ecsetelte, hét pontban van szükség történelmi fordulatra: a biztonságban, a demokráciában, a korrupció felszámolásában, a versenyképességben, az elvándorlás megállításában, a nemzetközi presztízsben és a társadalmi összefogásban.

A JOBBIK SZÉPEN, CSENDBEN HÍRVERÉS NÉLKÜL VÉDENÉ MEG A MIGRÁNSOKTÓL AZ ORSZÁGOT

Vona Gábor szerint szerint az uralkodó társadalmi közérzet ma a félelem, s ennek kell véget vetni április 8-án.  Mint mondta, ma virtuális biztonság van, mindennaposak a közbiztonsági problémák és gyenge a honvédelem. Az egyenruhások anyagi és társadalmi megbecsülése mellett foglalt állás. Közben – szerinte – közben a kormány azt hangoztatta, hogy migránsmentes övezetté teszi Magyarországot, 2300 menekültet telepített be és hazugságokkal próbálja ezt magyarázni.

Bezzeg a Jobbik a nemzetközi egyezmények megtartásával, “szépen csendben, hírverés nélkül, de annál határozottabban védené meg Magyarországot a migrációtól, a terrorizmustól és a kvótáktól”. Közben pedig a kerítés is állni fog.

Elszámoltatást ígért a letelepedési kötvények ügyében, és azt vetette fel: azok fizessék vissza a konstrukcióban kapott pénzt és kamatait, akik részt vettek a “mocskos üzletágban”.

ÁCSINGÓZVA FIGYELJÜK A BOLGÁROKAT, ROMÁNOKAT

Beszélt arról, hogy a demokráciát helyre kell állítani, mert jelenleg “távolról, ácsingózva figyeljük a románokat meg a bolgárokat”. Emellett demokratikus vezetőket sürgetett a jegybank, az ügyészség és az Állami Számvevőszék élére.Szerinte ezek a vezetők ma “Orbán Viktor programjában csatolt fájlok, akik ha elkezdenek rosszul – értsd függetlenül – működni, akkor azonnal törli őket”.

A családi adókedvezményt, a határon túli magyarokért érzett felelősségérzetet és a költségvetési fegyelmet állítása szerint megtartanák. Amit meg kell szüntetni, az a korrupció – fogalmazott, azt egy gyomnövényhez hasonlítva, amelyet irtani kell, azonban Orbán Viktor kertjében “még nemesítik, ültetik is”.

A CIGÁNYSÁGNAK KÁDÁR IDEJÉBEN IS SZÁZSZOR JOBB DOLGA VOLT

Ígéretet tett az elszámoltatásra és arra, hogy felállítják a korrupcióellenes ügyészséget, továbbá elfogadják a politikusok által elkövetett bűncselekményeket súlyosabban büntető úgynevezett lex Lúdas Matyi törvénycsomagot.

Bírálta, hogy a cigányság integrációjára szánt források nem értek célt. Értékelése szerint egy, a Kádár-rendszer végén született cigány gyermeknek nagyobb esélye volt a felemelkedésre, mint most, mert a politika abban érdekelt, hogy az érintetteket kiszolgáltatott helyzetben tartsa.

Kitért arra is, hogy az ország ma nem versenyképes, s ennek helyreállításához egyebek mellett modern oktatás és erős vállalkozások kellenek. “Kelet-közép Európa Svájca lehetnénk, hogyha a természeti erőforrásainkkal és az itt élő emberekkel felelősen bánna a kormány” – fogalmazott.

Vona Gábor beszédében az alapellátás azonnali megerősítését sürgette az egészségügyben, s mint mondta, kezdeni kell valamit a várólistákkal, a demenciával és a lakosság szörnyű fogászati állapotával. Mind az egészségügyben, mind a szociális területen dolgozóknak nagyobb megbecsülést követelt. Megerősítette azt is, hogy differenciált nyugdíjemelést szeretnének és lehetővé tennék, hogy a férfiak is nyugdíjba menjenek 40 év munkaviszony után.

Budapest, 2018. január 27.
Gyüre Csaba, Lukács László, Hegedüs Lorántné, Szávay István, Staudt Gábor, Dúró Dóra és Farkas Gergely (b-j) országgyûlési képviselõk a Jobbik évadnyitó rendezvényén Budapesten 2018. január 27-én.
MTI Fotó: Kovács Attila

EGY KIS JOBBIKOS GUMICSONT: BÉRUNIÓ ÉS MINDENKINEK ELJÖN A KÁNAÁN

A családpolitikáról szólva finomhangolást tartott szükségesnek annak érdekében, hogy az egyszülős családok és a mozaikcsaládok is megfelelő kedvezményekben részesülhessenek. Vona Gábor kiállt amellett, hogy a család egy férfi és egy nő szövetsége a gyermekvállalásra, s – nőellenesnek titulálva a kormányt – jelezte: ugyanazért a munkáért ugyanazt a bért kell fizetni mindenkinek.

Kitért arra, hogy a hazai vállalkozásokkal kívánnak stratégiai szerződést kötni, őket adó-, járulék- és bürokratikus terhek csökkentésével segíteni és tiszta versenyt teremteni. Úgy fogalmazott: fáj neki az elvándorlás és az, hogy minden hatodik magyar gyermek külföldön születik. Mindent megtesz, hogy megállítsa a folyamatot – hangoztatta, példaként hozva a béruniót és az otthonteremtési programot.

MEG KELL TALÁLNI MINDENKIBEN A “JOBBIK ÉNJÉT”

Vona kijelentette, hogy részt kell venni az unió jövőjéről szóló vitában és meg kell erősíteni, ki kell bővíteni a visegrádi együttműködést. Azt is megfogalmazta, hogy nem egymás vállát kell megveregetni a Máért zárt ülésén, hanem nemzetközi szervezeteknél kell felvetni a kárpátaljai magyarok ügyét vagy a székely autonómiát. Hozzátette: a nagyhatalmak között egyensúlyozni kell, a szuverenitásunkat meg kell őrizni. Megjegyezte, szerinte a kormány lejáratta a nemzeti szót, ezért vissza kell adni annak jelentést. Egy új kiegyezés igényét is megfogalmazta, jelezve: nem kell mindenben egyet érteni, ettől még lehet szó összetartozásról.

Azt is mondta: a kormány ma az emberekben lévő rosszra építkezik, szerinte azonban meg kell találni mindenkinek a “jobbik énjét”, s ezt tartja küldetésének.

MTI, Vezető kép: MTI

 

(forrás:pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Fidesz: Vona és a Jobbik a pénzért és hatalomért mindenre képes

BEVÁNDORLÁS – Szijjártó beszólt az ENSZ-nek