in ,

Futóbolondok: a baloldali polgármester az egész országból telepített hajléktalanokat Józsefvárosba, most rájött, hogy sokan vannak

Pikó András polgármester hosszú idő után elismerte: tarthatatlan a hajléktalanhelyzet Józsefvárosban.

Pikó András polgármester hosszú idő után elismerte: tarthatatlan a hajléktalanhelyzet Józsefvárosban. Ugyanakkor a fedél nélküliek tömeges betelepítését az elmúlt két évben éppen, hogy maga a polgármester szorgalmazta – írja a Bors.

 

 

Lakossági fórumot tartott a józsefvárosi önkormányzat a Népszínház negyedben élőknek, amelynek fő témája a tereket elárasztó hajléktalanok voltak. Az emberek többsége a közbiztonságra és a hajléktalanokra panaszkodott.

Pikó András polgármester szerint a hajléktalanok az ország minden tájáról jönnek a fővárosba, illetve Józsefvárosba, ahol a legtöbb ellátó működik. Igaz, a szervezett betelepülést segítő szervezetek többségét éppen maga a polgármester támogatja, ezáltal saját maga csábítja a kerületbe a hajléktalanokat. Pikó a mostani fórumon elmondta:

A MEGOLDÁST NEM LÁTJA, DE AZT MÁR IGEN, HOGY TARTHATATLAN ÁLLAPOTOK URALKODNAK.

A hirtelen jött beismerés azért különösen érdekes, mert május 11-én a Magdolna-Orczy negyed lakóinak szervezett fórumon a polgármester még azzal büszkélkedett, hogy „egyre kevesebb és kevesebb a hajléktalan ember a köztereken” – emlékeztet a Bors.

 

Május 10-én indítottak petíciót az elkeseredett józsefvárosi lakók, mivelELEGÜK LETT A KERÜLETET ELLEPŐ, AGRESSZÍV HAJLÉKTALANOKBÓL, VALAMINT A KERÜLET ÉS A FŐVÁROS VEZETÉSÉBŐL,akik nemcsak, hogy nem tesznek semmit a probléma kezeléséért, de támogatják is a fedél nélküliek tömeges beáramlását Józsefvárosba. A petíció szövegét – amelyben A HAJLÉKTALANELLÁTÁS TELJES ÁTALAKÍTÁSÁT KÖVETELIK BUDAPESTEN – összesen 107 politikusnak és újságírónak küldték el, valamint 77 szociális munkásnak. A címzettek között volt Pikó András, VIII. kerületi polgármester és Karácsony Gergely baloldali főpolgármester is. A petíció elindítója 34 nap alatt mindössze 4 választ kapott, köztük Pikó Andrásét, aki két sort írt vissza, hogy nem érdekli a petíció. Karácsony Gergely pedig egyáltalán nem válaszolt.

(origo.hu)

 

 

Add tovább!

Döbbenet: az Európai Unió 9 milliárd eurós kölcsönt adhat Ukrajnának – Államcsőd esetén az unió elengedné a tartozást, és a tagállamok fizetnének

Mindenki ránk figyel – Megint Orbán Viktor diktál az Eu-ban – Orbán Viktor az EU-csúcs előtt: Ukrajna, Moldova, Georgia és Bosznia is legyen tagjelölt