in ,

Függesszék fel Havas Henriket! – Mondta Huth Gergely, a Pestisracok.hu főszerkesztője – A mindenszo.hu ezennel csatlakozik a felhíváshoz!!

Irtózatosan visszás és szánalmas Havas Henrik viselkedése és magyarázkodása

Függesszék fel Havas Henriket!

Irtózatosan visszás és szánalmas Havas Henrik viselkedése és magyarázkodása – mondja Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője A politikai vitaműsorokban gyakran szereplő főszerkesztőt arról kérdeztük, szerinte miért hallgat az ellenzéki média, és beszélhet-e még politikai műsorokban egy szexuális zaklatással duplán vádolt újságíró.

 

Marton László téma, Havas Henrik nem

„Ami minket zavar, és ezt már több cikkben is nyilvánvalóvá tettük, az az

elképesztően farizeus kettős mérce, ami ebben az ügyben is jelentkezik.

Ha az ellenzéki tüntetések szereplőjének, Schilling Árpádnak a felesége ad elő egy évtizedekkel ezelőtti, állítólagos történetet, abból országos botrány lesz és a közéletből, művészvilágból való teljes kivégzés a következménye, ha egy ugyanilyen súlyú történetet ad elő egy baloldalon kedvelt, illetve most már a Jobbiknál is nagyon kedvelt médiaszemélyiségről két hölgy, akkor mély hallgatás van” – mondta Huth Gergely az Origónak.

A Pesti Srácok főszerkesztője arról beszélt, nem lehet nem észrevenni, hogy az állítólagos objektivitásukra büszke lapokban, az Indextől kezdve az RTL Klubon át az Átlátszóig vagy a 24-ig egyetlen szó nem esik a Havas-ügyről. A Jobbik házi-televíziója, az N1TV viszont napi tudósításokban közli Havas Henrik legújabb magyarázatait.

Éppen a legutóbbit néztem az előbb, szánalmas. Azt a magyarázkodást is ideértve, hogy Havas Henriknek egyébként vannak zsidó barátai. Végképp érthetetlen, hogy ez miért kapcsolódik egy ilyen #metoo botrányhoz” – tette hozzá.

Miért hallgat az ellenzéki média?

A politikai műsorokba gyakran hívott újságíró szerint az ellenzéki média itthon politikai eszközként használja ezeket a zaklatási botrányokat, pedig szerinte a valódi eseteket komolyan kellene venni.

Pontosan ez a baj ezekkel a hecckampányokkal, hogy az igazi áldozatokról terelik el a figyelmet. Egy művészvilágon belüli leszámolásként kezdődött a történet, és most folytatódik a politikai szférában, ebbe zavartak bele a Havas Henrikről kiszivárgott információk, az őt ért vádak”

– mondja Huth Gergely, aki úgy látja, hogy a kettős mérce oka Havas múltjában is keresendő.

Huth Gergely

„Maga Havas rendszerváltó újságírónak, a rendszerváltás emblematikus figurájának tartja magát. A Pesti Srácokban már több oknyomozó cikkben rántottuk le róla a leplet, erről ugyanis szó sincsen.

Ő az állambiztonsági iratokban módszeresen modellváltásnak nevezett, irányított rendszerváltásnak volt a vezéralakja.

Akkor volt nagyszájú, amikor ezt felülről megengedték és megparancsolták neki. Egy konkrét ügyben, ami nagyon izgalmas, le is lepleződött Havas Henrik és az ügynök haverja, állandó akkori kérdező társa, Forró Tamás.”

Forró Tamás, Krassó György és Havas Henrik a rendszerváltás idején készült videóban

Forrás: Origo

A cikk szerint az MSZMP politikai bizottságának, az akkori állambiztonsági szolgálaton keresztül érkezett azon utasítását, hogy a rendszerváltás legendás alakjából, Krassó Györgyből „hülyét kell csinálni”, az akkor induló NapTV-ben szolgalelkűen végrehajtották.

Egészen mocskos videó készült Krassóval. Egyébként engem Havas Henrik korábban mindig hívott a műsorába, mióta ez a cikk megjelent, szóba sem áll velem. Nem nevezem megtisztelőnek, de valamifajta furcsa vonzalmat mégiscsak érezhet irántam és a Pesti Srácok iránt Havas, hiszen most már negyedszer-ötödször említ meg minket az elmúlt napokban, holott nekünk Baukó Évához vagy a Nagy Ő-höz aztán semmi közünk nincsen” 

– magyarázta a főszerkesztő, aki úgy látja, „irtózatosan visszás”, ahogy Havas Henrik viselkedik.

Függesszék fel Havas Henriket

„Pont ebben a legutóbbi, Jobbik-tévés magyarázkodásában adja elő, hogy mindenki őt igazolja, mindenki őt támogatja. Magyar György – ha már az állambiztonságról beszélünk, szintén zenekari tag – máris felajánlotta neki a segítségét és közreműködését az aljas vádak elleni védekezésben, tehát

ő egy hőstörténetet ad elő. 

Én meg azt mondom, hogy egyenlő mércével kell mérni, tehát ha az ATV-ben a Marton László-ügy sztori, akkor a Havas-ügy is legyen az. Ha Marton Lászlót, vagy az Operettszínház művészeti vezetőjét eltávolítják az állásából hasonló vádak miatt, akkor függesszék fel Havas Henriket is”

– mondta Huth Gergely, végül azt is hozzátette, hogy ha bűncselekmény történt, az áldozatok tegyenek feljelentést a zaklató ellen, vagy induljanak személyiségi jogi perek.

(origo.hu)

Nagyszerű magyar kezdeményezés – Elindítja a kormány a nyaralóhajó-turizmust Magyarországon

Vágó István elszólta magát: tudja, hogy Havas Henrik egy zaklató