in ,

Friss! Tarlós István rendkívüli sajtótájékoztatója! – A választás tétje, hogy a város határozott kezekben maradjon, vagy eluralkodjon a káosz

Minden fontos téma szóba került…

A TELJES SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ!


Nehéz és “szennyes” kampánynak nevezte az elmúlt hetek politikai versenyfutását Tarlós István főpolgármester szombat délutáni sajtótájékoztatóján. A városvezető szerint kampány hangsúlya eltolódott a valódi eredmények ismertetése helyett a vágyálmok ismertetése és a botrányok irányába. Tarlós azt is elmondta, a választás tétje, hogy a város határozott kezekben maradjon, vagy eluralkodjon a káosz.

A patkány-ügyben Karácsony Gergely által kezdeményezett közgyűlésről szólva Tarlós elmondta, 29 éve az első közgyűlés a mai, melyen nem vesz részt. Indoklása szerint Karácsony javaslata jogszerűtlen, az országos tisztifőorvos szerint nem áll fent járványveszély a patkányok miatt. Számuk 2018-hoz képest mintegy 25 százalékkal csökkent, a jelenlegi patkánypopuláció nem okoz fenyegetést. Karácsony azt állította, hogy az irtást végző cég referenciái hamisak, ez az állítása azonban hamisnak bizonyult a rendőrség megállapítása szerint. Ráadásul Karácsony maga is a jelenleg az irtást végzőcég mellett foglalt állást a bizottság szavazásán.

 

FOLYAMATOS BOTRÁNYOK A KAMPÁNYFINISBEN

Emlékeztetett, végéhez közeledik a kampány, ami az eddigi legszennyesebb volt. Botrányokkal volt terhes  az ellenzéki oldalon a kampányfinis. Borkai Zsolt ügyéről szólva, Tarlós felszólította a győri polgármestert, hogy mondjon le jelölti pozíciójáról.

Ezzel szemben volt egy Borkai ügy, melyben én szólaltam fel először – mondta Tarlós István. Azt gondolom, hogy amit Borkai Zsolt tett az védhetetlen, vállalhatatlan és méltatlan. Ez az ember méltatlanná vált a feladatára. Nem értem miért nem vonja le önmaga a konzekvenciát. Borkai Zsoltnak azonnal, önmagától le kellett volna mondania és még most sem késő. Ezúton is kérem fontolja meg és tegye a dolgát. A másik, amit mondani szeretnék, hogy jogosan háborított fel sok olyan embert, akik nem a jelenlegi ellenzékkel szimpatizálnak és nem őket szeretnék hatalomra juttatni. A felháborodásuk jogos, most mégis arra kér mindenkit, hogy döntésüket fontolják meg, hiszen a tét ennél sokkal nagyobb.

-fejtette ki Tarlós.

A főpolgármester kifejtette, nem szabad, hogy ezek a botrányok vigyék el a hangsúlyt, mivel a választóknak a szakmai munka alapján kell megítélniük, hogy kire szavaznak.

A választás tétje, hogy fennmaradjon a rend, vagy eluralkodjon a városban a káosz

-tette hozzá Tarlós.

BIZONYÍTÉK NÉLKÜL VÁDASKODIK KARÁCSONY

Beszélt arról is, hogy míg az ellenzék őt vádolja korrupcióval, addig a valóságban inkább Zuglóban kellene körülnézni, ha korrupciót akarunk találni. Tarlós ezzel kapcsolatban felidézte a zuglói parkoló-mutyit kifejtve, ha Karácsony tudott a szerződések törvénytelenségéről, úgy bűnpártolást követett el.

Arról a vádról szólva, mely szerint Tarlós adósságot hagyott hátra maga mögött elmondta, az őt váltó polgármester többszörösen tanúsította, hogy adósságmentesen vette át a kerületet. Ennek kapcsán a főpolgármester elmondta, Karácsony az átláthatóságért kampányol, azonban Zuglóban nem teljesíti a törvényben foglalt átláthatósági követelményeket sem, a kerület számláit saját képviselői elől is rejtegeti.

ÜRES KAMPÁNYFOGÁSSAL REKLÁMOZZA MAGÁT KARÁCSONY

Karácsony zöld programjáról szólva elmondta, Karácsony évi 15 ezer fát akar ültetni, ez azonban csupán kampányfogás, hiszen ez Budapesten jelenleg fizikailag (és anyagilag is) lehetetlen lenne. Ugyanilyen üres kampányfogásnak nevezte a 14 év alattiak ingyenes tömegközlekedését is, kifejtve, ez olyan bevételhiányt teremtene, amely megfelel egy kerület éves költségvetésének. Ez pedig törvényileg lehetetlen, a jogszabályok szerint ugyanis a BKK nem termelhet működési veszteséget.

KITILT KARÁCSONY EGY NAPILAPOT, HA FŐPOLGÁRMESTER LESZ

Szintén a választási ígéretekről szólva a főpolgármester elmondta, Karácsony nyíltan hirdeti, hogy ha ő nyer vasárnap, kitilt egy napilapot a fővárosból. Tarlós kifejtette, a lap betiltása csak a kezdet, hiszen ha valaki betilthat egy lapot, az betilthat többet is, persze a sajtószabadság jegyében. Hozzátette, Karácsony ha szeretné sem vihetné ezt keresztül, hiszen ez sem a főpolgármester jogkörébe tartozik.

A stadionépítés kapcsán Tarlós kifejtette, álságos, hogy Karácsony szembeállítja a sport fejlesztéseket az egészségügyi fejlesztésekkel, hiszen ennek a két területnek kiegészíteniük kell egymást. Hozzátette, jelenleg Budapesten két stadionépítés zajlik: egy Zuglóban (Népstadion) és egy Kispesten (Honvéd). Mindkét kerület ellenzéki vezetés alatt áll, mégsem kapott a főváros egy tiltakozó nyilatkozatot sem.

A kampány összegzésképp Tarlós elmondta, a kampányban racionális érvekkel, az elért eredményekkel kellett volna kampányolni, nem botránykeltéssel. Elmondta, az elmúlt 9 évben főpolgármestersége során mintegy 170 nagyszabású projektet vitt keresztül, közöttük a hármas metró felújításával, város rehabilitációs programokkal és egyéb értékteremtő beruházásokkal. Kifejtette, ez egy önkormányzati választás, és nem országgyűlési kompetenciákról, vagy egy alkalmatlan ember vágyálmairól kellett volna vitázni benne.

Forrás: HírTV; Fotó: Magyar Hírlap

(Szalai Szilárd, pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Megérkezett a legkeményebb mém Gyurcsánynéról – Mutatjuk

Itt vannak az utolsó mémek Karácsony Gergelyről