in , ,

Frédi is ledobta az ékszíjat: Frédi leárulózta Orbán Viktort, majd kijelentette, hogy Magyarország nélkül is jóvá kell hagyni a támogatást Ukrajnának

Ez nem normális

A Politico hírlevele szerint Manfred Weber, az Európai Néppárt vezetője pedig azt mondta, az Európai Unió vezetőinek „szükség esetén Magyarország nélkül” is jóvá kell hagyniuk az Ukrajnának nyújtott támogatást, majd úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor „áruló”. Iratxe García, az EP szociáldemokrata frakciójának vezetője is valami hasonlót mondott, szerinte „ha most engedünk Orbánnak, akkor tovább fog zsarolni minket” – írja a 444.

A lap emlékeztet: Orbán Viktor december 1-jei rádióinterjújában beszélt arról, hogy nem támogatja Ukrajna EU-tagságát és az ahhoz vezető tárgyalások megkezdését. Akkor úgy fogalmazott:

Nem tudunk választ adni arra a kérdésre, hogy vajon milyen következményekkel járna Ukrajna uniós tagsága. Ha meg nem tudjuk, akkor ne kezdjünk el tárgyalni. (…) Ezért, ha majd megkérdezik a mi véleményünket is, akkor én azt fogom képviselni, hogy az Európai Unió először kössön egy stratégiai partnerségi megállapodást Ukrajnával.”

Ezt Charles Michel, az Európai Tanács elnöke azzal kommentálta később, hogy az Európai Uniónak már van társulási megállapodása Ukrajnával. Ukrajna EU-tagsága a december 14-15-i csúcstalálkozón kerül napirendre, Orbán Viktor szerdán pedig a parlamenti vitában is felszólal Ukrajnáról.

Közben már kiderült, hogy Ausztria sem támogatja Ukrajna EU-s csatlakozását. Karl Nehammer osztrák kancellár ugyanis kijelentette: Ukrajna nem részesülhet előnyben, különösen nem Bosznia-Hercegovinával szemben, amellyel szintén folynak a csatlakozási tárgyalások”.

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Na, ez is becsicskult – Herczeg Zoltán: leszámoltam ezzel a világgal, amelyet politikának hívnak + Mindenszo.hu kommentár

BRÉKING! Összefogtak a vállalkozók Kamu Geri ellen – Nyilatkozatot adtak ki