in ,

Francia agyhalál – Van egy francia város, ami lassan már kalifátus

Egy 2016-os felmérés szerint a helyiek 68 százaléka gondolja úgy, hogy az iszlám törvények a francia jogszabályok felett helyezkednek el

Van egy francia város, ami lassan már kalifátus

 

Trappes, Párizs egyik külvárosa, ahol mára odáig fajult a helyzet, hogy francia szavakat szinte nem is hallani az utcákon. A településen csak a halal húsboltok vannak, a kávézókba pedig nők nem mehetnek be.

A várost úgy is ismerik a franciák, hogy az ISIS tanyája, ugyanis a francia titkosszolgálat szerint csak a körzetből 67-en döntöttek úgy, hogy csatlakoznak az Iszlám Államhoz és elmennek Szíriába harcolni. A Le Monde két újságírója egy évig folyamatosan nyomozott és járta a környéket, hogy megírják a most megjelent könyvüket.

Megdöbbentő, hogy mire jutottak

Elmondásuk szerint az iszlamisták döntő többségben vannak a városban és a város baloldali vezetése nem tesz semmit a helyzet normalizálása érdekében, a helyiek pedig úgy érzik, magukra hagyták őket. A La communauté, azaz a párhuzamos társadalom című könyv bemutatja, hogy a városban az iszlamisták átvették a hatalmat és a vallásuk áll a mindennapok középpontjában.

Jelenleg öt mecset és 1500 imaszoba működik csak Trappes-ban. A városban legnagyobb számban észak-afrikai bevándorlók és azok leszármazottjai élnek, a mérsékelt muszlimok már el is költöztek az írók szerint.

Trappes már nem is igazán francia”

– mondta Dr. Leslie Shaw, az egyik iszlamizációval foglalkozó szervezet elnöke.

Az újságírók szerint az utcákon nincsenek egymás kezét fogó párok, hiszen a nők szinte kivétel nélkül az iszlám szokásoknak megfelelő ruhában, nikábban vagy burkában vannak. Egy 2016-os felmérés szerint a helyiek 68 százaléka gondolja úgy, hogy az iszlám törvények a francia jogszabályok felett helyezkednek el.

 

(forrás: Bokor Gábor, 888.hu)

ENSZ ÜGY – „Nem asszisztálunk olyan szöveg elfogadásához, amely ellentétes az ország érdekeivel”

Orbán Viktor a volt spanyol kormányfővel tárgyalt