in

FORDULAT! Trump: akkor engedem Bident a Fehér Házba, ha bizonyítja, hogy szavazatait legálisan szerezte

Ismét Trump van nyeregben

Ismét Trump van nyeregben, miután fontos helyeken sikerült bizonyítani több tízezer szavazat elcsalását. Egyre több esély van arra, hogy a Legfelsőbb Bíróság érvényteleníteni fogja több tagállamban is a szavazás eredményét.

 

 

Donald Trump amerikai elnök figyelmeztette a média által győztesnek kikiáltott Joe Bident, hogy amennyiben nem bizonyítja be, hogy több százezer vitatott szavazatát legitim módon szerezte, abban az esetben nem fogja átadni a hatalmat.

Biden csak akkor léphet a Fehér Házba elnökként, ha bizonyítani tudja, hogy a nevetséges „80 millió szavazatát” nem csalással vagy illegálisan szerezte

– írta az elnök Twitteren.

 

 

Trump múlt héten egyébként már hajlott arra, hogy engedélyezze a staféta átadási procedúrájának megkezdését, azonban már akkor is figyelmeztetett rá, hogy a bíróság fogja kimondani a végső szót.

A harcának azonban új erőt adott, hogy rengeteg újabb bizonyíték került elő, amikkel Trump akár összeszedhetett elég csalásra utaló bizonyítékot, hogy a Legfelsőbb Bíróság érvénytelenítse a demokraták által elcsalt államban a szavazási eredményt.

Így a vitatott elektori szavazatokat senki sem kapná meg, és se Trumpnak se Bidennek nem lenne meg a szükséges 270 elektori szavazat. Erre egyébként már többször volt példa az Egyesült Államok történetében, ilyenkor a kongresszusnak kel dönteni a kérdésben.

Hogy mi lesz a lassan egy hónapja húzódó dráma vége, az szerencsére nemsokára valószínűleg kiderül, hiszen a pennsylvaniai bíróság elutasította Trumpék beadványát, így az elnök végre

benyújthatja a Legfelsőbb Bíróság az ügyet, ahol viszont már 5:4 arányban republikánusok ülnek.
Ha ők is Trump ellen szavaznak, akkor vélhetően a csalások nélkül is Biden nyerte volna meg az elnökválasztást.
(Békési Marcell, 888.hu)
Oszd meg a barátaiddal is!

 

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Brutális adás – Az Informátor bemutatta a korrupt fővárosi vezetést – Videó

Végre kimondta valaki! Demeter Szilárd: Európa Soros György gázkamrája