in ,

Fordulat! Menekültellenes gyűlöletpropagandára váltott az Index

Emlékeznek még, ugye, amikor a ballib média csatárláncba fejlődve, full kontakt rugdosta Szijjártó külügyminisztert, amiért nyugat-európai no-go zónákról beszélt a BBC-n?

Emlékeznek még, ugye, amikor a ballib média csatárláncba fejlődve, full kontakt rugdosta Szijjártó külügyminisztert, amiért nyugat-európai no-go zónákról beszélt a BBC-n? A mindentjobbantudó haladók elmagyarázták, hogy no-go zónák csak a Fidesz gyűlöletkampányában léteznek. Íme néhány emlékeztető link ITT, vagy ITT.

Már hogy is lennének párthuzamos társadalmak! A szomáliai drogbandák csupán gazdagítják az európai kultúrát a nyugati külvárosokban. Éljen a sokszínűség!

Aztán itt volt az az önleleplező videóriport-sorozat, amelyben az Index magát hülyének tettető tudósítója a Földközi-tengeren hajózó segélymunkások mélyen humánus és meglehetősen karitatív mindennapjait mutatta be, ahogyan a háborgó tengerből sorra mentik ki a háború és a nyomor elől menekülő észak-afrikaiakat.

Pedig valójában csak arra kaptunk bizonyítékot, hogy a menekültbiznisz úgy működik a tengeren, hogy kigályáztatják a migránsokat a nyílt vízre, ahol az embercsempészekkel együttműködő állítólagos segélyszervezetek egy megbeszélt jelre hősiesen megmentik őket.

Persze aki emögött is Soros György lebegő rémalakját látta, megkapta a magáét az ellenzéki laptól. A választások után lecsapott a haladó szellem, és a Hogy lehet ennyire hülye egész Magyarország című cikkben leoltotta a tapló, magyar szavazót, amiért bekajálta a menekültellenes propagandát.

Az újabb, megszilárduló Fidesz-kétharmad azonban később mégis szemléletváltásra késztette az Index szerkesztőségét. A multikulti boldogságot egyre kevésbé igazoló információk némi gyanút ébreszthettek, hogy a migránsok talán mégsem a német ipar felvirágoztatásán fáradoznak szívvel-lélekkel, és egyre nehezebb volt elhitetni az olvasókkal, hogy az olyan afrikai népszokások európai meghonosodása, mint a csoportos nemi erőszak, az integráció elsöprő sikere.

Nemrég az eddig migránspárti portál egy olyan cikkel rukkolt elő, amelyért korábban az Origót még szétsavazta volna. A Hazajárnak nyaralni a menekültek, a németek mégsem tesznek semmit című írás, akár a migránsválság viharában hánykolódó, de lassan öntudatára ébredő szerkesztőség segélykiáltásaként is értelmezhető. Aki naivan azt hitte, hogy holmi hírlapírói eltévelyedésről van szó, nagyot tévedett. A paradigmaváltás egyre intenzívebb dolgozatokban csúcsosodik ki.

A minap megjelent, Robbannak a német menekültválság rejtett aknái című munka expresszív hangvételben mutatja be, hogy a migránsok tudatosan vezetik félre a hatóságokat, tartatják el magukat a német állammal, és követnek el brutális bűncselekményeket.

A cikk olyan szélsőséges megállapításokra is vetemedik, hogy Essen „a libanoni klánokhoz kötődő, szervezett bűnözői csoportok irányítása alatt áll, és az itt zajló folyamatokra csak részben van rálátása a német hatóságoknak. Többször előfordult, hogy a rivális klánok tagjai az utcán csaptak össze egymással, amibe a rendőrség alig tudott beavatkozni.”, illetve a Ruhr-vidék egyes városaiban a libanoni bevándorlók klánjai „hozzák a szabályokat, az igazságszolgáltatást pedig egy békebírónak nevezett idős ember végzi a szervezett bűnözi körök megbízásából.” Ha némi gunyoros mosollyal olvassák a sorokat, akkor teljesen igazuk van. Korábban az ilyen mondatokat éppen az Index minősítette idegengyűlölőnek és rasszistának.

Nem lehet elintézni mindezt azzal, hogy „na, ugye, srácok”, mert azért itt többről van szó. Nem csupán arról, hogy végre utánaolvastak a témának, bár az is dicséretes. Tudják ők is, hogy kicsit későn nyomtak reset gombot, így az arcvesztés már elkerülhetetlen.

De nézzük a dolgokat evolúciós síkon! A szakmai törzsfejlődésben mindenképp óriási előrelépés történt. Ha jól belegondolunk, a haladó ellenzéki sajtó tulajdonképpen történelmi pillanathoz érkezett. Boldogsággal és elismeréssel jelentjük be a szerénykedő Index helyett: Félreérthetetlenül eljött a liberális újságírás nagy ünnepe. A tényekkel való szembenézés mérföldkövéhez érkeztek, beköszöntött az objektivitás béklyókat lerázó forradalma.

Migráns témában immár visszafordíthatatlanul bealkonyult a valóságtagadásnak, sugárút nyílt az őszinte szónak. És ki tudja, hol a folyamat vége! Háromszoros riszpekt! Konfettieső és stroboszkóp, valamint az Örömóda afro-house változata köszöntse a megvilágosodottakat!

Akik persze – ezt se felejtsük! – egyúttal azt is beismerték, hogy korábban össze-vissza hazudoztak a menekültválságról.

(forrás: Szikszai Péter, magyaridok.hu)

Douglas Murray: Orbán Viktor győztesen került ki az Angela Merkellel folytatott vitából

Márki-Zay Péter bűncselekményből származó pénzből kampányolhatott