in ,

Fordulat! – Hiába a Soros-milliók és a hollywoodi hátszél, a republikánusoké lett Florida

Hiába támogatták Soros Györgyék is a Demokrata Párt jelöltjét, Andrew Gillummot, hiába állt ki mellette szinte fél Hollywood, mégis a Republikánus Párt jelöltje zsebelte be Floridát

A november 6-ai amerikai félidős választás hozott pár nem várt fordulatot, legalábbis Soros György és a hollywoodi elit számára egészen biztosan.

 

Florida államot a demokraták szinte már maguknak könyvelték el, de nagy pofára esés lett a vége.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a félidős választások legnagyobb csatája Florida államban várható. Az USA 4. legnépesebb állama egyike azon területeknek, ahol minden választáson nagy kérdés, hogy a republikánusok vagy a demokraták kormányzójelöltje lesz-e a befutó.

Az előválasztásokon nagy sikert arató Andrew Gillum a balliberálisok jelöltjeként, Soros György hatalmas anyagi támogatását élvezve a demokraták színeiben indult, míg a konzervatív jelölt, a Yale és a Harvard Egyetemen is diplomát szerző iraki veterán Ron DeSantis volt.

Az eredmény szoros volt, de a republikánus Ron DeSantis nyert, így ő lett Florida állam legújabb kormányzója.

Forrás: Twitter

Andrew Gillum az első fekete kormányzóként lépett volna színre. Nagy reményekkel vágott neki a kampánynak. Erre Soros György is tetemes összegeket áldozott, de Hollywood sem fogta vissza magát, a kampányidőszakban nyíltan támogatta a demokraták jelöltjét.

Az előválasztási kampány során Soros összesen 1 millió 250 ezer dollárral (nagyjából 350 millió forint) tolta meg Gillum kampányát, ezzel támogatta a rasszizmus ellen „leghitelesebben” fellépő afroamerikai kormányzójelöltet.

A demokraták jelöltje egyébként hírhedt LMBTQ-propagandista, ezért is állt be mögé a hollywoodi elit.

A választás előtt a social media különböző platformjain a celebritások nyíltan Tallahassee fekete polgármestere mellé álltak.

DJ Khaled és Fat Joe közös képpel buzdította a szavazókat, hogy Andrew Gillum mellé rakják azt a bizonyos X-et a választáson.

Rihanna és Diddy is kiállt saját közösségi oldalán a demokraták jelöltje mellett.

Hiába a hatalmas balliberális sivalkodás, a Soros-milliók és a hollywoodi nyáltenger, a szavazók döntöttek, és Donald Trump jelöltjét, a konzervatív Ron DeSantis mellett tették le a voksukat.
(Csordás Bettina, 888.hu)

Bankkártya botrány – Fel kell lépni a névtelen migránsbankkártyák ellen

Liberális agyhalál – Molnár Anna állampolgár megette és kihányta a családokról szóló Nemzeti Konzultációt