in , ,

Földi László figyelmeztetése: a szíriai forgatókönyv ismétlődik a mostani afganisztáni káoszban

Földi László: megismétlődhet a szíriai forgatókönyv

A szíriai forgatókönyv ismétlődik a mostani afganisztáni káoszban

– hangsúlyozta lapunk megkeresésére Földi László biztonságpolitikai szakértő azzal kapcsolatban, hogy egyre több európai hírszerző szolgálat és elemző figyelmeztet: az ingatag biztonsági helyzet miatt megerősödhetnek a szélsőségesek, és újra terrortámadások helyszínévé válhat Európa. A szakértő egyetért azzal, hogy a menekülők között lehetnek dzsihadista harcosok is, akik könnyen bejuthatnak Európába. Földi László figyelmeztetett arra, hogy

ezek az emberek egész életükben gerillaháborúkban harcoltak, profi harcosok, és meggyőződése szerint be is fognak jutni az öreg kontinensre.

A szakértő kiemelte azt is, hogy az európai vezetők meggondolatlanul döntenek a kérdésben. Mint mondta, a NATO feleslegesen kezdett neki a háborúnak húsz évvel ezelőtt, holott lehetett látni, hogy Afganisztánt nem tudják legyőzni, az al-Kaida támadását nem tudták megtorolni. Most, húsz év után, azt érték el, hogy azok, akik hittek a Nyugatnak, üldözöttekké váltak saját országukban.

A szakértő rámutatott, hogy a menekültek komoly ellenőrzés nélkül juthatnak be Európába annak címén, hogy az ide érkező afgánok a szövetségeseink.

 Így nem lehet ezt a folyamatot biztonságosan kezelni

– véli Földi László. Szerinte az lenne a megoldás, ha úgy vizsgálnák a mostani menekülteket, mint 1956-ban a Magyarországról érkezőket: elsődleges szempont a befogadó ország biztonsága legyen, ne pedig utólag nézzék meg, hogy ki kicsoda.

 

(Harangozó Éva, magyarnemzet.hu)

 

Add tovább!

Dobrevék (a bolgár nő) bejelentették: leszámolásra készülnek 2022-ben

Üzenet Kamu Gerinek – Szánthó Miklós: eskü nélkül nem lehetne kormányfő Karácsony