in ,

Most kaptuk: Fideszesek fölakasztását kívánja a torz fejű Perjés Zoltán

Komoly ámokfutást rendezett a Facebookon az egyik mérsékelten ismert ellenzéki médiaszemélyiség

Fideszesek fölakasztásáról delirál az egyik legelborultabb ellenzéki újságíró

Komoly ámokfutást rendezett a Facebookon az egyik mérsékelten ismert ellenzéki médiaszemélyiség. Az egykoron jobboldali, ám mára szélsőliberálissá vedlett rádiós, Perjés Zoltán ezúttal arról ábrándozott, hogy – a történelmet ismerve – hamarosan újra bekövetkezik majd, ami 1956-ban, amikor a nép megdöntötte a kommunista rezsimet, és a rendszer katonáit, kiszolgálóit meglincselte. Gondolatait egy fölakasztott ávós képével illusztrálta – jelezve, ez lesz a sorsa az Orbán-kormánynak és kiszolgálóinak…

Perjés Zoltán néhány évvel ezelőtt még jobboldali, fideszes újságíróként vezethetett műsort a Lánchíd Rádióban, illetve korábban a Miniszterelnökségen is dolgozott médiatanácsadóként. A Lánchíd Rádióból azután rúgták ki, hogy – egy, a mostanihoz hasonló dühkitörésekor – rátámadt egyik idős kollégájára, nekilökte őt a falnak. Nem sokkal kirúgása után Perjés „megvilágosodott”; rájött, hogy ő igazából utálja a Fideszt, s ma már virtigli ellenzékiként a szélliberális Para-Kovács Imrével vezet marginális internetes videóműsort, illetve föl-föltűnik a Simicska-árvák kriptahangulatú „szomorú Heti Hetesében” (copyright: VBT), a Sallerban. És persze a Facebookon is jelen van, sőt ott habzik föl csak igazán a perjési gyűlölet, düh.

 

Mint például most kedden, amikor Facebook-oldalára a következőket írta ki:

Majd egy újabb bejegyzésében – egy fölakasztott ávós képével illusztrálva – még világosabbá tette, mire gondol valójában. Azt írta:

A történelem az élet tanítómestere… a történelem ismétli önmagát… a hasonló társadalmi megmozdulásokat hosszasan tartó gennygyűjtő időszak előzi meg, melyet az öntelt hatalom általában nem lát… sokszor a művészetekben humorral jelenik meg a kérdés.

Nem tudni, milyen „humor” lehet az akasztásokban, lincselésekben. De hát mi, konzervatívok ezt azért sem érthetjük, hiszen – mint köztudott – a „humor baloldali műfaj”… Különösen, ha olyan „ízlésesen”, „elegánsan” csomagolják, mint Perjés.

Ám úgy tűnik, ezúttal még a liberálisokhoz húzó Facebook cenzúragépezetének is sok volt Perjés akasztással való burkolt fenyegetőzése, és ma reggelre törölte az újságíró második, akasztós képpel illusztrált posztját. Sőt, hét napra kitiltotta őt a közösségi oldalról. (Ezt maga a kitiltott jelentette be duzzogva egy másik profilján keresztül.)

Perjés gyűlölködése számos követőjéből kihozta az ember alatti ösztönlényt. Csatlakozott a tomboláshoz az LMP hátországát erősítő ügyvéd, Pálvölgyi Miklós is, aki szintén egy akasztós képet posztolt, kommentár nélkül.

Bár Pálvölgyi Miklós nem írt semmit a képhez, ennyi bőven elég, hogy sejtsük, mire gondolt közben. (Feltehetőleg olyasmire, ami nemcsak egy ügyvédhez, de egy civilizált emberhez is méltatlan.)

Végül egyik ismerőse tette helyre az ámokfutó Perjést. Hozzászólása szerint, ha jönnek az „új férgek”, az új Havas–Perjés–Para–Puzsér-kormány, akkor is „szarul fogunk élni”, legfeljebb jobb zenék mennek majd a rádióban.

Perjésnek láthatóan föl sem tűnt, hogy éppen porba alázták. Többi hozzászólásából pedig szintén az látszik, hogy egy álomvilágban él, és ennek szürreális torzképeivel hergeli olvasóit. Félelmetes és szomorú, hogy egy egykoron tehetséges embernek a gyűlölet ilyen súlyosan megmérgezte az elméjét, elvette az eszét.

(Pilhál Tamás, pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Bayer Zsolt – Hisztéria

Nem stadion – Átadták a felújított Árpád gimnáziumot Tatabányán