in

Fidesz: Tettleges becsületsértés és garázdaság, ami a Parlamentnél történt

Az Országgyűlés alakuló ülésével egyidejűleg a Parlament épületének környékén néhányan megpróbálták megzavarni az ünnepélyes alkalom méltóságát

Az Országgyűlés alakuló ülésével egyidejűleg a Parlament épületének környékén néhányan megpróbálták megzavarni az ünnepélyes alkalom méltóságát, majd az épületből távozó egyházi elöljárókra támadtak és köpdösték őket.
Mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításra, azonban ez tettleges becsületsértés és garázdaság – írja Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke az MTI-hez eljuttatott közleményében.
A Lónyai Utcai Református Gimnázium egykori diákjaiként is tűrhetetlennek tartjuk, hogy keresztény felekezetek vezetőinek Európában bárhol, különösen Magyarországon ehhez hasonló támadásokat kell elszenvedniük. Újra annak vagyunk tanúi, hogy épp azok nem tisztelik a vallás és a politikai meggyőződés szabadságát, akik ezen értékekre hivatkozással tüntetnek

– hangsúlyozták.

Felkérjük a hatóságokat, hogy indítsanak eljárásokat a történtek kivizsgálására, valamint felszólítjuk az ellenzéki pártokat, hogy tegyék világossá, hogy elítélik az általuk felhergelt tüntetők botrányos megnyilvánulásait – zárul a Fidesz frakció közleménye.

MTI

(forrás:www.echotv.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Exkluzív – Orbán Viktor beiktatási beszéde (videó)

Megunták a német cenzúrát – Saját hírközpontja lesz az AfD-nek