in , , ,

Fico elleni merénylet – Bayer Zsolt is megszólalt: érdemes megnézni, micsoda pokol szabadult el az X-en vagy a 444 kommentszekciójában

Elszabadul a pokol

Érdemes megnézni, micsoda pokol szabadult el az X-en vagy a 444 kommentszekciójában. És ezekkel kell együtt élni. Ezek szembejönnek velünk az utcán, levegőt vesznek és megfogod utánuk a kilincset. És most boldogok.

 

„Egy éve még »csak« embereket vertek félholtra. Ma pedig két lövéssel életveszélyesen megsebesítették a szlovák miniszterelnököt.

 

A »lejátszástechnikai felszínen« – Bogár Laci találó megfogalmazása – most majd mindenki elítéli a merényletet és krokodilkönnyeket fog hullajtani. De egy kezemen meg tudnám számolni, hányan gondolják komolyan, hányan vannak valóban megrendülve. S amit szintúgy nem fogunk megtudni sohasem: kik fognak majd a nyilvánosság kiglancolt szalonjai mögött, a félhomályban, rejtve minden tekintet elől összemosolyogni és összekacsintani. S teszik majd hozzá: »Már csak egy van«.

Abban a bizonyos »szociális médiában« már most kiöntött a szennyvíz. Olyan kommentek lepték el a Fico elleni merényletről szóló hírt, miszerint:

»Orbán a következő«

»Orbán legyen a következő légyszi«

»Orbán és Putyin a következő«

»Orbán és Vucic a következő«

És így tovább…

Ha ma beírod valahová, hogy eleged van a migrációból vagy az LMBTQ-ból, kitiltanak, de vannak már »demokratikus« országok, ahol a rendőr is kimegy érted. Mert a »közösségi alapelvek«, ugye.

Ha emberek kívánatos meggyilkolásáról írogatsz, hirtelen megszűnnek a közösségi alapelvek. Érdemes megnézni, micsoda pokol szabadult el az X-en vagy a 444 kommentszekciójában.

És ezekkel kell együtt élni. Ezek szembejönnek velünk az utcán, levegőt vesznek és megfogod utánuk a kilincset.

És most boldogok.

Ez az ő boldogságuk. S ez el is mond mindent ezekről a nem emberekről.

És akkor hadd jegyezem meg, újra, a gúnyos hiénaröhögésektől kísérve: soha, igen, soha még nem volt ennyire időszerű, fontos és szimbolikus a békemenet. Aki nem akarja, hogy világunkat végképp elöntse a csatorna szennye, a gyilkos »demokraták«, a kommentszekciók gyáva, sunyi, de lesből ölni kész jakobinusainak mocska, most eljön.

Most Robert Ficóért is megyünk. És ismét, és újra mi megyünk az igazi Európáért s benne hazánkért.

Robert Fico az életéért küzd. Meglőtték. Kétszer. Egyike volt az összesen két békepárti európai vezetőnek.

Nagyon figyeljünk. Nagyon vigyázzunk.

Két éve a háborút sem hittük.

Egy éve el sem tudtuk képzelni, hogy ezt a háborút kiterjeszteni akarják majd Nyugaton.

Két órával ezelőtt azt nem tudtuk elképzelni, hogy itt, Közép-Európában merényletet fognak elkövetni egy miniszterelnök ellen.

Nincs kedvem gondolni még valamit, amiről majd kiderül, rosszul gondoltam.

Vigyázzunk, figyeljünk és gondolkodjunk.

Mindannyiunk életéről, és a jövőnkről van szó.

Segítsen meg bennünket az Isten…”

 

 

(Bayer Zsolt)

 

  

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 

Kocsis Máté a Fico-merényletről: át kell gondolni, hogyan lehetne jobban szankcionálni a gyűlöletkeltő kommentelést

Friss! 500 forint a Balatonon a lángos! Íme az árlista