in ,

Feri kérdezi a milliárdokat érő lopott villájából: “A brutálisan nagy vagyonokat miért nem adóztatjuk meg?”

Jó kérdés, Feri!

Szóval van az a vastagbőr a pofán. Elképesztő, hihetetlen, brutálisan vastagbőr.

 

Lopott villájából jelentkezett Feri megint.

Többek között feltett egy ilyen kérdést:

A brutálisan nagy vagyonokat miért nem adóztatjuk meg?

 

Nos, Feri, igazad van: rögtön kezdhetnétek saját magatokon. Rögtön kezdjük a zsidóktól elrabolt Apró – villával, ott a Szemlőhegyen.

 

De nézzük még pár érdekességet a Gyurcsány klán ügyeiből:

Beszélhetnénk a “kedves mama segítségével lenyúlt” magyar alumínium ipari vagyonnal és a magyar timföldgyártás privatizálása során megkaparintott cégekkel. A gyurcsány-anyós is lényegében ingyen szerezte meg a gyárakat.

Az anyósa közreműködésével megszerzett timföldipari cégeket Gyurcsány később részben kijátszotta külföldre. Persze ebben is a “mama” segített.

Gép- és Technológiaszerelő Rt.-t. Béta-Roll Hengergumizó Kft.

Aztán jöttek az ingatlanügyek, a Szalay utcai és a balatonőszödi ingatlanvásárlás.

1400 embert alkalmazó Magyaróvári Timföldgyárat és Műkorund Rt.-t (Motim) Gyurcsány-féle cégfejlődés egyik legérdekesebb és egyben legsötétebb időszaka, amelyben felbukkan a Portik Tamás miatt elhíresült Energol Rt. Gyurcsány cégébe a Fortushoz igazolták a Mol korábbi kereskedelmi igazgatóját, Sáska Lászlót.

Őt később kis híján kivégezték, amikor a kocsijában ülő üzletemberre egy máig ismeretlen férfi több lövést adott le.

A történteket még rejtélyesebbé teszi, hogy a Fortus tulajdonosaként felbukkanó Dryden Enterprises Limited nevű ciprusi offshore cég alapító okirata az olajmaffiát irányító Energol Rt. egyik vezetőjének, Dékány Istvánnak a feleségénél tartott 1997. augusztusi házkutatásnál került elő. Talány, hogy a Gyurcsány-féle érzékeny cégirat miképpen kerülhetett az energolosokhoz.

1997. április 21-én Gyurcsány Ferenc és Jagiellowicz Györgyné kimenekült a Fortusból, vagyis a későbbi miniszterelnök lemondott felügyelőbizottsági, az üzletasszony pedig elnöki tisztségéről. Tény továbbá az is, hogy a Fortus üzleti kapcsolatban állt egy másik nagy olajcéggel, az MSZP-s hátterű ETL Rt.-vel, amelyről köztudott, hogy az Energol fő beszállítója volt. Az ETL felügyelőbizottságába 1996-ban, az olajügylet legjövedelmezőbb évében került be a szocialisták fő energetikai szakértőjeként ismert Karl Imre és Szűcs Erika, a szocialisták országos választmányának akkori tagja is. Szűcs jelenleg Gyurcsány Ferenc pártját, a Demokratikus Koalíciót erősíti.

2011. novemberében Gyurcsány Ferenc mobilfizetési megoldásokat kínáló vállalkozást alapított Kóka Jánossal, Cellum Bulgaria AD néven. Albániában az Altus-ConsAlt szervezésében az a Central European Investment Services Kft. végezhette el a helyi köztisztviselők uniós felkészítését, amelyet Kóka akkori felesége, Szandrocha Kamilla jegyzett.

Macedónia (a mai Észak-Macedónia), Montenegró, Szerbia, valamint Bulgária kormánya a felzárkózási források hatékony elköltése érdekében foglalkoztatta az Altus-stábot.

Gyurcsány cégcsoportja 2010 áprilisától 2013 őszéig közel negyven – közszférát érintő – balkáni projektben vett részt.

A legtöbb esetben a Soros György-féle Open Society Foundations bízta meg Gyurcsány tanácsadó cégét vagy jutatta megbízáshoz.

 


 

Erről mikor írsz majd, Feri?

 

 

mindenszo.hu

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Európában elsőként: Magyarországon nyitnak a mozik, fürdők, állatkertek, éttermek

Köhög a bolha: Brüsszel elfogadhatatlannak tartja az uniós tisztviselők Oroszországból való kitiltását