in

Ferenc pápa józan gondolatai: Ukrajnának össze kell szednie a bátorságát, hogy tárgyalni kezdjen Oroszországgal

„Amikor látod, hogy vereséget szenvedtél, hogy a dolgok nem mennek jól, akkor bátornak kell lenned, hogy tárgyalj”, mondta a Szentatya.

Ferenc pápa egy interjúban arról beszélt, hogy Ukrajnának össze kell szednie a bátorságát, és tárgyalnia kellene az Oroszországgal folytatott háború befejezéséről.

A pápa a svájci RSI műsorszolgáltatónak adott interjúban nyilatkozott erről, az interjú egésze március 20-án kerül majd adásba – írta a Reuters.

Az interjúban Ferenc pápát arról kérdezték, hogy mi az álláspontja a vitában azok között, akik szerint Ukrajnának fel kellene adnia a harcot, mivel nem tudta visszaverni az orosz erőket, és akik úgy vélik, ezt nem teheti meg Ukrajna, mivel ezzel legitimálná Oroszország akcióit.

A pápa válaszában a következőket mondta:  „Úgy gondolom, hogy az a legerősebb, aki áttekinti a helyzetet, gondol az emberekre, és van bátorsága a fehér zászlóhoz, és tárgyal” – mondta, jelezve, hogy a tárgyalásokra a nemzetközi hatalmak segítségével kell sort keríteni.

A tárgyalni szó bátor szó. Amikor látod, hogy vereséget szenvedtél, hogy a dolgok nem mennek jól, akkor bátornak kell lenned, hogy tárgyalj”

– mondta Ferenc.

„Lehet szégyenkezni – folytatta – de hány halottja lesz ennek [a háborúnak]? [Időben kell] tárgyalni, találni egy országot, amely közvetítő lehet” –fogalmazott Ferenc pápa, Törökországot említve a lehetséges közvetítők között.

„Ne szégyelljetek tárgyalni, mielőtt a dolgok rosszabbra fordulnak” – tett hozzá. Arra a kérdésre, hogy hajlandó-e közvetíteni, a Szentatya azt mondta:

Itt vagyok.”

Az interjú egy másik részében az Izrael és a Hamász közötti háborúról szólva a pápa azt mondta: „A tárgyalás soha nem jelent megadást”.

(Mandi)


Kérjük a segítségedet!

Példátlan politikai ítélet a magyar bíróságon – Wittinghoff videója miatt a mindenszo.hu-nak több, mint 4 millió forintot kell fizetnie sérelemdíjként! Az ítélet jogerős!

Portálunk szerkesztői bérből és fizetésből élnek, azok pedig nem akkora összegek, hogy több, mint 4 millió forintot ki tudjunk fizetni. Nem tudunk, nincs ennyi pénzünk, sem megtakarításunk, azonban lakásunk van, amit Wittinghoff és a politikai ítélet miatt elárvereznek a fejünk felöl: kvázi a bíróság kitesz minket az utcára.

 

Csak pár napunk van összegyűjteni valami csoda folytán ezt a 4 millió forintot, megadjuk a számlaszámunkat, ahova várjuk az esetleges támogatásokat, hátha mégis maradt még valami remény….

Számlaszám:

Erste bank

11600006-00000000-43559002

 


A kormány megint jó döntést hozott – Óriási az érdeklődés az új tarifarendszer iránt – Az ellenzék kussol

Hoppá!! Kocsis Máté: indokolt, hogy parlamenti bizottság vizsgálja a hazaáruló Hajnal Miklós nyilatkozatát