in ,

Felmérés: a Budapestiek 92 százaléka elvárja, hogy Karácsony helyi szintű ügyekkel foglalkozzon hivatali ideje alatt

Karácsony Gergely túl sok energiát fordított a miniszterelnöki jelölti ambícióira, és a kormánnyal való konfrontálódásra.

Az Alapjogokért Központ Budapest felnőtt lakosságának a körében végzett felmérést, amelyből kiderült, hogy a lakosok  95 százaléka szerint fontos, hogy Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely képes legyen együttműködni a magyar kormánnyal.

A közelgő önkormányzati választások előtt a központ felmérte, hogyan viszonyulnak a  budapestiek a jelenlegi főpolgármesterhez. A beszámolóban azt írják, Karácsony Gergely főpolgármestersége nem éppen nevezhető sikertörténetnek, hiszen a városvezetés helyett 2022-es miniszterelnöki jelölti ambícióival volt elfoglalva.

A fővárosiak nem csak azt nehezményezik, hogy Karácsony nem próbál együttműködni a kormánnyal, hanem azt is, hogy a politikus nem a feladataival foglalkozik.

A megkérdezettek 92 százaléka szerint a főpolgármesternek többnyire, vagy teljes mértékben helyi ügyekkel kellene foglalkoznia.

Az Alapjogokért Központ szerint az eredmények tekintetébennem meglepő, hogy Gyurcsány Ferenc nem hagyta még jóvá Karácsony újrázását a főpolgármesteri posztért. „Ahogy 2019-ben, úgy 2024-ben is megpróbálhat a DK egy önálló jelölttel újfent úrrá lenni az ellenzéki térfélen” – jósolják.

 

 

(Mandi)

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Ezek tele vannak korrupcióval – Újabb fordulat a brüsszeli korrupciós ügyben – lemondott az eljárás vizsgálóbírója

Náray Tomika is megszólalt a Libri-ügyben – De ki a tököm kérdezte őt???