in , ,

Ezt minden magyar érteni fogja: Kárpát szent bércére zúgva száll, visszaszáll a magyar Turulmadár – Videó

Mindenki érteni fogja

Ha Turul madár, akkor Beregszászi Olga Magyar feltámadás c. albuma.

 

Hallgassák meg az első dalt, minden benne van, AKTUÁLIS:


Ott, ahol zúg az a négy folyó

Most a rónán nyár tüzében ring a délibáb,Tüzek gyúlnak, vakít a fény, ragyog a világ.Dombok ormain érik már a bor,S valamennyi vén akácfa menyasszonycsokor.Zöld arany a pázsit selyme, kékezüst a tó,Csendes éjen halkan felsír a tárogató.
Refrén:
Ott, ahol zúg az a négy folyó,Ott, ahol szenvedni jó,Ott, ahol kiömlött annyi drága vérEgy ezredévről mond mesét a szél.Búg a kürt az ősi vár fokánHonvéd áll a Hargitán,Erdély szent bércére zúgva száll,Visszaszáll, a magyar turulmadár.
Ott, ahol zúg az a négy folyó,Ott, ahol szenvedni jó,Hol csodás tündéri tó felett kacag,S nézi benne tűzarcát a nap.Hol regék születnek, száll a dalBúg a kürt az ős szilaj,S merre Erdély kéklő bérce állZúgva száll a magyar Turulmadár.
Ott, ahol zúg az a négy folyó,Ott, ahol szenvedni jó,Ott, ahol kiömlött annyi drága vérZeng a dal, Kolozsvár visszatér.Búg a kürt az ősi vár fokán,Honvéd áll a Hargitán,Erdély szent bércére zúgva száll,Visszaszáll a magyar Turulmadár.
Ott, ahol zúg az a négy folyó
Most a rónán nyár tüzében ring a délibáb,Tüzek gyúlnak, vakít a fény, ragyog a világ.Dombok ormain érik már a bor,Valamennyi vén akácfa menyasszonycsokor.Zöld arany a pázsit selymes, kékezüst a tó,Csendes éjen halkan felsír a tárogató.
Refrén:Ott, ahol zúg az a négy folyó,Ott, ahol szenvedni jó,Ott, ahol kiömlött annyi drága vérEgy ezredévről mond mesét a szél.Búg a kürt ősi vár fokánHonvéd áll a Hargitán,Erdély szent bércére zúgva száll,Visszaszáll, a magyar turulmadár.
Magyar földről székely földre szállnak fellegek,Kigyúlnak a magyar tüzek, ragyogó szemek.Még az égen is Hadak Útja jár,A legendák hős vezére paripára száll.Szebb lesz a nyár, szebb lesz az ősz, szebben hull a hó,Kolozsváron piros-fehér-zöld a lobogó.
Refrén:Ott, ahol zúg az a négy folyó,Ott, ahol szenvedni jó,Ott, ahol kiömlött annyi drága vérZeng a dal, Kolozsvár visszatér.Búg a kürt az ősi vár fokán,Honvéd áll a Hargitán,Kárpát szent bércére zúgva száll,Visszaszáll a magyar Turulmadár.

 

 


 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

 

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

És ezt a köztársasági elnököt szidalmazza a baloldal? Videó

A bolgár Dobreva elment a német kancellárhoz, hogy Magyarország ne kapjon pénzt – Echte hazaárulás