in , , ,

Ezereurós kabátban támadja a fehérorosz luxusmigráns a lengyel határt

Twitterezők vették észre, hogy a TASS ügynökség fotósa, Leonid Shcheglov által a lengyel-fehérorosz határon november 8-án készített képen szereplő bevándorló egészen színvonalas szettben tevékenykedik.

Twitterezők vették észre, hogy a TASS ügynökség fotósa, Leonid Shcheglov által a lengyel-fehérorosz határon november 8-án készített képen szereplő bevándorló egészen színvonalas szettben tevékenykedik. Közben ezrek gyűltek össze a határon, akiket Lengyelország szerint szomszédjuk élő pajzsként használ.

Eközben hétfőn ezrek gyűltek össze a lengyel határ közelében, néhányan rönkök, ásók és egyéb eszközök segítségével próbálták lebontani a határkerítést – adta hírül a Reuters.

A lengyel-fehérorosz határon fennálló helyzet az egész Európai Unió stabilitását veszélyezteti, Lengyelország az európai uniós és NATO-partnerekkel együtt védeni fogja az európai békét – hangsúlyozta kedd reggeli Twitter-bejegyzésében Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő. A miniszterelnök az előző napi, a határ fehérorosz oldaláról végrehajtott tömeges határsértési kísérletre reagált a bejegyzéssel. A lengyel határ védelmét nemzeti érdeknek nevezte, egyúttal aláhúzta: jelenleg az egész Európai Unió (EU) stabilitását és biztonságát éri fenyegetés. Nem hagyjuk magunkat megrémíteni, Lengyelország az EU- és NATO-partnerekkel együtt védeni fogja az európai békét” – olvasható a bejegyzésben.

A Mandiner arról is beszámolt, hogy Morawiecki kedd hajnalban a nemzetvédelmi miniszterrel, Mariusz Blaszczakkal együtt Kuznica Bialostocka határátkelő közelében a határőrökkel és az őket támogató katonákkal találkozott. A határátkelő közelében a migránsok hétfő este sátortáborokat vertek az aznapi sikertelen tömeges határsértési kísérletek után. A lengyel katonákhoz intézett beszédében Morawiecki megállapította: a fehérorosz rezsim a hibrid háború új módszereit alkalmazza, a migránsokat „élő pajzsként” használja.

(mandiner.hu)

 

Add tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Már tíz halottja van a lengyel migránsválságnak, rendkívüli ülést tart az ENSZ Biztonsági Tanácsa

Philip felhívása: ideje volna felébredni végre a Kamu Geri kínálta rémálomból, kedves Budapestiek!