in ,

Ezer méter magasból zuhant le egy merevre fagyott migráns Londonban

Szó szerint kráter keletkezett annak a londoni háznak az előkertjében, ahová több mint egy kilométer magasból egy merevre fagyott kenyai migráns csapódott be

Hatalmas tompa puffanásra lettek figyelmesek azok a szomszédok, akik vasárnap délután kinn ücsörögtek londoni házuk kertjében, miután egy, az angol fővárosba tartó repülőgép futóműaknájából – nagyjából 3500 láb magasból – egy megfagyott kenyai migráns zuhant ki.

A Nairobiból Londonba tartó Boeing 787-8 Dreamliner típusú gépre még a felszállás előtt kapaszkodott fel a férfi, aki azonban az utazómagasságot elérve oxigénhiányos állapotában halálra fagyott. A megközelítőleg 320 km/h-s sebességgel haladó gép a leszállás megkezdése miatt engedte ki a futóművét, a merevre fagyott migráns ekkor zuhant ki.

Majdnem agyonütött egy napozót

A hatalmas sebességgel földbe csapódó potyautas mindössze néhány méterrel arrébb zuhant le egy, a kertjében napozó londoni lakostól. A férfi a rendőrségi jelentések szerint sokkos állapotba került, hiszen nemcsak a becsapódást észlelte, hanem a holttestre ható fizikai erők által okozott megsemmisülést is. Az ingatlanban tartózkodó társa szerint

elképesztő erejű becsapódás volt, a holttest szinte elporladt.

A londoni Heathrow repülőtér hivatalos közlése szerint nagyjából ötévente fordul elő hasonló eset, emellett hozzátették, hogy a Boeing 787-8 Dreamlinerben nem keletkezett kár. A Kenya Airways alapos vizsgálatot ígért az incidenst követően.

(Sümeghi Lóránt, 888.hu)

Bréking! – Öld meg Orbánt!-felirattal fújtak tele egy magyar buszt Svájcban

Bréking! – Kovács Zoltán: A visegrádiak Ursula von der Leyen mellett