in ,

Ezek össze-vissza beszélnek – Baranyi mégis tudná támogatni a stadion építését – Videó

Mégis tudná támogatni a 2023-as atlétikai vb megrendezéséhez szükséges stadion építését Ferencváros polgármestere

Mégis tudná támogatni a 2023-as atlétikai vb megrendezéséhez szükséges stadion építését Ferencváros polgármestere. Baranyi Krisztina szerint egy olyan közparkot kellene létrehozni, amely a sportrendezvény lebonyolítására is alkalmas. Ez azonban többletköltségekkel járna a beruházás jelenlegi árához képest. A városvezető korábban azt mondta, minden eszközzel akadályozza majd az atlétikai stadion megépítését.

15 hektár új zöldfelület Budapesten, új közpark és közösségi terek. Az egykori Vituki strand helyén épülne meg Magyarország első atlétikai stadionja, a főváros ugyanis 2018-ban megkapta a jogot, hogy megrendezhesse a 2023-as atlétikai világbajnokságot. Karácsony Gergely azonban a főpolgármesteri kampányában határozottan azt állította, hogy nem fogja támogatni a sport beruházásokat. A főpolgármester korábban már többször megváltoztatta álláspontját, előbb társadalmi vitát szeretett volna, majd újra ellenezte azt.

Budapest több díszpolgára is jelezte: szeretnék, ha Karácsony Gergely megvalósítaná a beruházást. Miklósa Erika operaénekes, Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi edzője és Merkely Béla Professzor nyílt levelet küldtek a főpolgármesternek. Az üzenet tartalmát Miklósa Erika közösségi oldalán is megosztotta. Arra kérik a városvezetést, hogy erősítsék meg, hogy támogatják az atlétikai vb megrendezését, mert szerintük a rendezvény a világ egyik legnézettebb, legnagyobb presztízsű nemzetközi sporteseménye, amely hozzájárul fővárosunk ismertségének növeléséhez, ennek az értékét pedig pénzben nem lehet kifejezni.

Egy atlétikai stadion építését minden eszközzel akadályozni fogom.

– mondta korábban Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere.

Baranyi Krisztina most már nem ilyen szigorú, sőt támogatná a beruházást, ha még tovább növelnék a költségeket.

Úgy gondolom, hogy meg lehet építeni egy nagyon kevés plusz költséggel egy olyan központot, amit utána át lehet adni a fővárosiaknak, mindenki szabadon használhatja sport, tömegsport szabadidős célokra, az ehhez megfelelő funkciókat is kialakítják és megépítik, és ily módon ez már nemcsak az atlétikának a céljaira épülő nagyberuházás, nem egy sportberuházás, hanem egy közcélra épülő nagy szabadidős beruházás lenne.

Arra a kérdésre, hogy ez mekkora többletköltséggel járna a polgármester nem tudott válaszolni, azt azonban elmondta, hogy szerinte az összeg elhanyagolható a teljes beruházást figyelembe véve.

Oszd meg másokkal is!

Földi László: „Végre a cselekvések időszakába kellene már lépnünk!”

Hivatalos: Nem sértett emberi jogokat Magyarország tranzitzóna ügyben – Videó